Preparare crema:
Punem 500 ml frisca la foc si adaugam la el cei 400 gr de ciocolata de menaj. Amestecam incontinuu pana ciocolata se topeste si lasam sa dea 3-4 clocote. Se pune crema la racit pana a doua zi la frigider.
Cum procedam cu cosuletele de ciocolata:
Ciocolata de menaj o punem la topit pe foc cu 4 linguri apa si cand e topita adaugam 20 gr rama. Ciocolata trebuie sa fie mai groasa sa o putem intinde in forme.
In forme punem folie alimentara si apoi cu ajutorul unei linguri punem in fiecare forma ciocolata in asa fel incat sa acoperim si peretii formei. Dam la racit formele cu ciocolata pana a doua zi.
In ziua urmatoare luam crema bine racita si il spumam la viteza maxima timp de 5 minute. Restul de 100 ml frisca ramasa o mixam si adaugam 1 plic de intaritor de frisca. Frisca batuta se adauga treptat cremei de ciocolata si mixam in continuare pana la omogenizare. Scoatem si formele care acum trebuie sa fie bine intarite, umplem interiorul cu crema de ciocolata si deasupra punem ciocolata topita ca si capac. Dam din nou la rece pana la intarirea capacelului apoi rasturnam suhaidele din forma.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii