Se pregateste aluatul din faina framantata cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, un praf de sare, otetul si uleiul. Framantam bine pe o planseta data cu faina, apoi impartim aluatul in 5 bile egale.
Gutuia si merele se spala bine si se sterg, apoi se dau prin razatorea mare, cu tot cu coaja (daca nu doriti cu coaja, se pot curata inainte de ea), apoi se frmanta cu o lingura cu praful de scortisoara si zaharul.
Din fiecare biluta se intinde cu sucitorul foi subtiri peste care se adauga compozitia de mere si gutui, pe toata suprafata foii, in strat subtire, apoi se presara deasupra miez de nca maruntit (prajit inainte si racit), apoi se ruleaza cu grija si se asaza in tava una langa alta. Se stropesc bine cu ulei deasupra, apoi se presara si un pic de scortisoara si zahar vanilat si se da la cuptor cca 25 minute, la foc iute la inceput si moderat apoi, pana se rumenesc usor deasupra. Se scot din cuptor si se presara zahar pudra vanilat, apoi se taie in bucati mici. Se servesc dupa ce se racesc!
Pofta buna!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii