Se pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul. Se amesteca pana ce zaharul se topeste. Se stinge focul si se adauga untura, amestecam usor, pentru a putea lucra mai usor cu ea. Intr-un bol se pune faina cernuta, si amestecul lichid. Amestecam usor. Adaugam ouale si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet. Amestecam pana ce formam o bila din aluat. Lasam deoparte aluatul.
Pe foc punem merele rase impreuna cu zaharul si ceva arome. Lasam sa se calesca putin. Aluatul in taiem dreptunghiuri si la mijloc punem umplutura, si putina nuca pisata. Indoim si pe margini presam cu o furculita pentru ca foile sa se lipeasca. Dam la cuptor pret de 40-45 minute la foc mediu spre mic.
Se decoreaza cu zahar pudra!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFoarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit...
Desert cozonac cu aluat oparitO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii