Strudel cu Mere

Complexitate
redusa
Strudel cu Mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • -350 g faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 varf cutit sare
  • -apa calduta, aproximativ 125 ml
  • Umplutura:
  • -1- 1 1/2 kg mere curatate
  • -200- 300 g zahar sau dupa gust
  • -25-50 g unt
  • -1 lingura scortisoara pudra
  • Sirop caramel:
  • -2- 3 linguri zahar
  • -apa
  • Pentru ornat:
  • -zahar brun, optional
  • Pentru lucru cu aluat:
  • -3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Framantati un aluat din ingredientele enumerate pana devine elastic.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intre timp caliti merele curatate, rase si stoarse, impreuna cu zahar si unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana se inmoaie si scade zeama. Lasati la racit, apoi inglobati scortisoara.

Ungeti aluatul cu putin ulei si intindeti-l cu sucitorul cat puteti de mult, apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, intr-o foaie cat mai subtire (eu am putut citi ziarul pus sub foaia de aluat).

Ungeti-o cu ulei, presarati-o uniform cu zahar, apoi puneti pe doua margini, de-a lungul laturii, umplutura. Rulati de cateva ori pana la mijlocul foii fiecare latura ce are umplutura si detasati cele doua suluri prin taiere.

Portionati fiecare sul in rulouri mai mici. Ungeti-le cu ulei si puneti-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la 175 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.

Intre timp faceti un sirop caramel mai gros - caramelizati zaharul doar pana-si schimba culoarea, adaugati putina apa (atentie ca stropeste!) lasati pe foc pana se topeste zaharul si dati deoparte.

Ungeti rulourile cu acest sirop cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati-le cu zahar brun si dati din nou la cuptor.

Lasati-le la racit pe un gratar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa