Ingrediente
● Aluat: |
● 350 g faina |
● 2 linguri ulei |
● 1 varf cutit sare |
● apa calduta, aproximativ 125 ml |
● Umplutura: |
● 1- 1 1/2 kg mere curatate |
● 200- 300 g zahar sau dupa gust |
● 25-50 g unt |
● 1 lingura scortisoara pudra |
● Sirop caramel: |
● 2- 3 linguri zahar |
● apa |
● Pentru ornat: |
● zahar brun, optional |
● Pentru lucru cu aluat: |
● 3-4 linguri ulei |
Mod de preparare
Framantati un aluat din ingredientele enumerate pana devine elastic.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intre timp caliti merele curatate, rase si stoarse, impreuna cu zahar si unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana se inmoaie si scade zeama. Lasati la racit, apoi inglobati scortisoara.
Ungeti aluatul cu putin ulei si intindeti-l cu sucitorul cat puteti de mult, apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, intr-o foaie cat mai subtire (eu am putut citi ziarul pus sub foaia de aluat).
Ungeti-o cu ulei, presarati-o uniform cu zahar, apoi puneti pe doua margini, de-a lungul laturii, umplutura. Rulati de cateva ori pana la mijlocul foii fiecare latura ce are umplutura si detasati cele doua suluri prin taiere.
Portionati fiecare sul in rulouri mai mici. Ungeti-le cu ulei si puneti-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la 175 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.
Intre timp faceti un sirop caramel mai gros - caramelizati zaharul doar pana-si schimba culoarea, adaugati putina apa (atentie ca stropeste!) lasati pe foc pana se topeste zaharul si dati deoparte.
Ungeti rulourile cu acest sirop cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati-le cu zahar brun si dati din nou la cuptor.
Lasati-le la racit pe un gratar inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Strudel cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intre timp caliti merele curatate, rase si stoarse, impreuna cu zahar si unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana se inmoaie si scade zeama. Lasati la racit, apoi inglobati scortisoara.
Ungeti aluatul cu putin ulei si intindeti-l cu sucitorul cat puteti de mult, apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, intr-o foaie cat mai subtire (eu am putut citi ziarul pus sub foaia de aluat).
Ungeti-o cu ulei, presarati-o uniform cu zahar, apoi puneti pe doua margini, de-a lungul laturii, umplutura. Rulati de cateva ori pana la mijlocul foii fiecare latura ce are umplutura si detasati cele doua suluri prin taiere.
Portionati fiecare sul in rulouri mai mici. Ungeti-le cu ulei si puneti-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la 175 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.
Intre timp faceti un sirop caramel mai gros - caramelizati zaharul doar pana-si schimba culoarea, adaugati putina apa (atentie ca stropeste!) lasati pe foc pana se topeste zaharul si dati deoparte.
Ungeti rulourile cu acest sirop cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati-le cu zahar brun si dati din nou la cuptor.
Lasati-le la racit pe un gratar inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Strudel cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
onukka
• 04.12.2010 17:04:39
am facut astazi aceasta reteta,si ........a iesit super! am facut cu mere si cu dovleac.super reteta multumesc!
lucia_bp
• 17.11.2010 18:23:04
Ellyjudith, multumesc pentru apreciere si pentru faptul ca ti-am fost de ajutor.
ellyjudith
• 17.11.2010 14:12:39
asa lucruri bune faci.....de cand cautam si eu aceasta reteta.....
mersi mult ca ia postat-o.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 05.12.2010 14:23:08
Faptul ca ti-ai exprimat parerea, dar mai ales ca reteta ti-a fost pe plac, nu poate decat sa ma incante si sa ma bucure.
Iti multumesc, Onukka !!!
Cu mult drag, Lucia !