Strudel cu Mere

Complexitate
redusa
Strudel cu Mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • -350 g faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 varf cutit sare
  • -apa calduta, aproximativ 125 ml
  • Umplutura:
  • -1- 1 1/2 kg mere curatate
  • -200- 300 g zahar sau dupa gust
  • -25-50 g unt
  • -1 lingura scortisoara pudra
  • Sirop caramel:
  • -2- 3 linguri zahar
  • -apa
  • Pentru ornat:
  • -zahar brun, optional
  • Pentru lucru cu aluat:
  • -3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Framantati un aluat din ingredientele enumerate pana devine elastic.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intre timp caliti merele curatate, rase si stoarse, impreuna cu zahar si unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana se inmoaie si scade zeama. Lasati la racit, apoi inglobati scortisoara.

Ungeti aluatul cu putin ulei si intindeti-l cu sucitorul cat puteti de mult, apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, intr-o foaie cat mai subtire (eu am putut citi ziarul pus sub foaia de aluat).

Ungeti-o cu ulei, presarati-o uniform cu zahar, apoi puneti pe doua margini, de-a lungul laturii, umplutura. Rulati de cateva ori pana la mijlocul foii fiecare latura ce are umplutura si detasati cele doua suluri prin taiere.

Portionati fiecare sul in rulouri mai mici. Ungeti-le cu ulei si puneti-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la 175 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.

Intre timp faceti un sirop caramel mai gros - caramelizati zaharul doar pana-si schimba culoarea, adaugati putina apa (atentie ca stropeste!) lasati pe foc pana se topeste zaharul si dati deoparte.

Ungeti rulourile cu acest sirop cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati-le cu zahar brun si dati din nou la cuptor.

Lasati-le la racit pe un gratar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti