Stelute cu Crema de Ciocolata

Complexitate
redusa
Stelute cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • Blatul maro (este o adaptare a checului meu de ciocolata)
  • -200 g ciocolata topita
  • -100 g nuci/alune/arahide/migdale macinate
  • -250 g unt
  • -200 g zahar
  • -10 linguri de lapte
  • -4 oua
  • -400 g faina
  • - 1 praf de copt
  • -2 pliculete vanilie(optional)
  • Blatul alb:
  • -10 albusuri
  • -10 linguri de zahar
  • -2 pliculete vanilie
  • -270 g nuca de cocos
  • -4 linguri de faina
  • -un praf de copt
  • Crema:
  • -10 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -125 g ciocolata
  • -2 vanilii
  • -2 buc unt cu 85% grasime (aprox 500 g)
  • -optional esenta de rom, dupa gust

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului maro, ciocolata se incalzeste in lapte, pana se topeste. Dupa ce se raceste, se adauga untul, zaharul, ouale si se mixeaza bine. la urma se pune faina. Se coace un blat intr-o tava mare (30/40), pe hartie de copt. Aluatul va iesi destul de vartos, tendinta este de a-l mai subtia, dar nu e nevoie. Dupa racire, se vor taia stelute (sau alte forme preferare). Le vom unge intre ele cu crema.

Pentru bezeaua cu cocos ras, albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia, se adauga restul ingredientelor si se coace la 180 grade 25-30 minute. Dupa racire, decupam forme dorite, mai mari si mai mici. Intre ele punem un strat din crema.

Toate ingredientele se amesteca si se fierb pe abur pana se ingroasa. Este o crema foarte fina, pe care o folosesc la multe blaturi. Daca mai ramane din ea, o pastrez la congelator pentru o ocazie viitoare. Din cantitatile de mai sus iese mai multa crema decat e nevoie la prajiturele acestea. De data aceasta voi folosi surplusul la bilute cu rom (din resturile de blat, stafide si curmale inmuiate in rom).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa