Pentru prepararea blatului maro, ciocolata se incalzeste in lapte, pana se topeste. Dupa ce se raceste, se adauga untul, zaharul, ouale si se mixeaza bine. la urma se pune faina. Se coace un blat intr-o tava mare (30/40), pe hartie de copt. Aluatul va iesi destul de vartos, tendinta este de a-l mai subtia, dar nu e nevoie. Dupa racire, se vor taia stelute (sau alte forme preferare). Le vom unge intre ele cu crema.
Pentru bezeaua cu cocos ras, albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia, se adauga restul ingredientelor si se coace la 180 grade 25-30 minute. Dupa racire, decupam forme dorite, mai mari si mai mici. Intre ele punem un strat din crema.
Toate ingredientele se amesteca si se fierb pe abur pana se ingroasa. Este o crema foarte fina, pe care o folosesc la multe blaturi. Daca mai ramane din ea, o pastrez la congelator pentru o ocazie viitoare. Din cantitatile de mai sus iese mai multa crema decat e nevoie la prajiturele acestea. De data aceasta voi folosi surplusul la bilute cu rom (din resturile de blat, stafide si curmale inmuiate in rom).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii