Pentru prepararea blatului maro, ciocolata se incalzeste in lapte, pana se topeste. Dupa ce se raceste, se adauga untul, zaharul, ouale si se mixeaza bine. la urma se pune faina. Se coace un blat intr-o tava mare (30/40), pe hartie de copt. Aluatul va iesi destul de vartos, tendinta este de a-l mai subtia, dar nu e nevoie. Dupa racire, se vor taia stelute (sau alte forme preferare). Le vom unge intre ele cu crema.
Pentru bezeaua cu cocos ras, albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia, se adauga restul ingredientelor si se coace la 180 grade 25-30 minute. Dupa racire, decupam forme dorite, mai mari si mai mici. Intre ele punem un strat din crema.
Toate ingredientele se amesteca si se fierb pe abur pana se ingroasa. Este o crema foarte fina, pe care o folosesc la multe blaturi. Daca mai ramane din ea, o pastrez la congelator pentru o ocazie viitoare. Din cantitatile de mai sus iese mai multa crema decat e nevoie la prajiturele acestea. De data aceasta voi folosi surplusul la bilute cu rom (din resturile de blat, stafide si curmale inmuiate in rom).
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosDaaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern. E o...
Tort rapid cu fructeO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii