Stelute cu Crema de Ciocolata

Complexitate
redusa
Stelute cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • Blatul maro (este o adaptare a checului meu de ciocolata)
  • -200 g ciocolata topita
  • -100 g nuci/alune/arahide/migdale macinate
  • -250 g unt
  • -200 g zahar
  • -10 linguri de lapte
  • -4 oua
  • -400 g faina
  • - 1 praf de copt
  • -2 pliculete vanilie(optional)
  • Blatul alb:
  • -10 albusuri
  • -10 linguri de zahar
  • -2 pliculete vanilie
  • -270 g nuca de cocos
  • -4 linguri de faina
  • -un praf de copt
  • Crema:
  • -10 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -125 g ciocolata
  • -2 vanilii
  • -2 buc unt cu 85% grasime (aprox 500 g)
  • -optional esenta de rom, dupa gust

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului maro, ciocolata se incalzeste in lapte, pana se topeste. Dupa ce se raceste, se adauga untul, zaharul, ouale si se mixeaza bine. la urma se pune faina. Se coace un blat intr-o tava mare (30/40), pe hartie de copt. Aluatul va iesi destul de vartos, tendinta este de a-l mai subtia, dar nu e nevoie. Dupa racire, se vor taia stelute (sau alte forme preferare). Le vom unge intre ele cu crema.

Pentru bezeaua cu cocos ras, albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia, se adauga restul ingredientelor si se coace la 180 grade 25-30 minute. Dupa racire, decupam forme dorite, mai mari si mai mici. Intre ele punem un strat din crema.

Toate ingredientele se amesteca si se fierb pe abur pana se ingroasa. Este o crema foarte fina, pe care o folosesc la multe blaturi. Daca mai ramane din ea, o pastrez la congelator pentru o ocazie viitoare. Din cantitatile de mai sus iese mai multa crema decat e nevoie la prajiturele acestea. De data aceasta voi folosi surplusul la bilute cu rom (din resturile de blat, stafide si curmale inmuiate in rom).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Bulionul Meu de Rosii
5
Parteneri
Stelute cu chorizo
Bucataras.RO

Stelute cu chorizo

Sunt foarte simplu de preparat . Mie imi place sa le servesc la supa limpede de pui , cocos , ce o fi .

Stelute cu chorizo
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia