Puneti stafidele si siropul din muguri de brad intr-un bol si lasati stafidele la inmuiat cca 30 min sau mai mult, cat sa se imbibe bine cu sirop.
Spalati bine dovleacul, apoi stergeti-l.
Taiati dovleacul placintar in jurul coditei astfel incat sa obtineti un capac. Curatati-l de seminte si franjurii care ii tin, folosind o lingura.
Umpleti interiorul dovleacului cu 1 lingura stafide, 1 strat de prune uscate, presarati putina scortisoara si dupa gust, 1- 2 linguri de zahar vanilat sau miere. Continuati sa puneti stafide, prune, scortisoara, zahar vanilat / miere pana umpleti dovleacul si se termina ingredientele.
La sfarsit, stropiti totul cu esenta de vanilie si turnati siropul ramas de la stafide.
Acoperiti gura dovleacului, intai cu felii de gutui, apoi puneti si capacul decupat.
Asezati dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, pentru minim 1 ora, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt (dintii unei furculite patrunde cu usurinta in pulpa dovleacului).
Scoateti pe un platou si feliati in 4 bucati.
Serviti dovleacul aburind.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii