Spuma de Gutui cu Lapte de Pasare

Complexitate
redusa
Spuma de Gutui cu Lapte de Pasare

Ingrediente

  • Spuma de gutui:
  • -6- 8 gutui
  • -2 + 2 albusuri
  • -2-3 + 2-3 linguri zahar (depinde de marimea gutuilor si dupa gust, dar va recomand totusi 3 + 3 linguri)
  • Lapte de pasare:
  • -1 l lapte
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -1 lingura amidon
  • -vanilie pastaie / esenta de vanilie / 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • ciocolata, rasa fin

Mod de preparare

Spuma de gutui
Spalati gutuile de puf si uscati cu un prosop curat.
Asezati-le pe partea cu mustati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.
Dati la cuptorul incins pana se inmoaie; intai la foc iute, apoi la moderat (eu le-am lasat 30 min la foc mare, iar cand au inceput sa zemuiasca si sa miroase in casa a gutui coapte, am redus focul la potrivit si le-am mai lasat 15- 20 min).

* In cuptor, gutuile isi vor lasa zeama care spre sfarsit va incepe sa se arda putin, dar nu puteti evita acesta.
* Daca nu se coc cat trebuie, gutuile vor ramane prea tari si nu se vor mai bate bine.

Scoateti tava din cuptor si jupuiti coaja cat timp gutuile sunt calde, cu mana sau cu un cutit.
Separati (cel mai usor cu mana) pulpa coapta de mijloacele tari (acestea se arunca).
Intr-un bol inalt, bateti pulpa coapta impreuna cu albusurile si zaharul adaugat pe rand.

* Va recomand sa bateti intr-o tura doar ½ din pulpa de gutui cu 2 albusuri pentru ca va creste foarte mult. Deasemenea, gustati dupa fiecare lingura de zahar adaugata, ca sa puteti stabili exact cat de dulce doriti sa fie spuma.
Gustul trebuie sa ramana acrisor pentru ca secretul este sa se amestece in gura gustul usor acrisor al spumei de gutui cu cel al laptelui de pasare care este chiar dulce.
* Cum procedez eu: maruntesc pulpa gutuilor cu mixerul vertical (cel cu elice), apoi le mixez impreuna cu albusurile si zaharul.

Repetati identic cu restul de gutui, albusuri si zahar.
Turnati intr-un bol incapator si pastrati la frigider pana la ultimul consum.

Lapte de pasare
Puneti laptele la incalzit, fara sa-l infierbantati tare (doar cat sa fie caldut).
Intre timp, mixati bine galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o crema spumoasa, se albesc si zaharul este topit.
Turnati ½ din cantitatea de lapte caldut peste crema de oua si omogenizati bine.
Restul de lapte lasati-l sa se infierbante bine, apoi turnati amestecul de mai sus si omogenizati.
Lasati la foc potrivit spre mic si continuati fierberea pana se ingroasa ca o crema, fara sa dea in clocot. Amestecati continuu cu telul para, dar fara sa bateti.
Dati deoparte, inglobati vanilia si lasati la rece pentru cateva ore.
Pastrati in frigider.

Serviti dupa racire, in cupe de inghetata.
Umpleti-le pe ¾ din inaltime cu spuma de gutui, faceti la mijloc o adancitura in care turnati laptele de pasare. Presarati deasupra foarte putina ciocolata, doar pentru aspect.

* Este racoroasa si deosebit de fina. Mai mult ca sigur ca nu va va ajunge laptele raportat la spuma, dar mai bine mai faceti lapte de pasare proaspat, in functie de cat de multa spuma de gutui ramane.
Seamana la gust cu o inghetata super aerata, usoara ca un fulg, delicata si care iti incanta peste masura toate simturile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia