Tocam ciocolata si o punem separat, in doua castroane de portelan.
Batem spuma albusurile cu zaharul tos.
Apoi le tinem 2-3 minute pe baie de aburi, continuand sa batem bezeaua obtinuta. Luam albusurile de pe aburi.
Batem smantana pentru frisca pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Punem in ciocolata taiata cate 2 linguri lapte fierbinte si punem castroanele in apa clocotita pana se topeaste ciocolata.
Adaugam in ciocolata calda, pe rand, cate o lingura din albusurile batute si incorporam. Nu punem a doua lingura cu albusuri pana nu s-a incorporat bine prima.
Amestecam apoi si frisca batuta.
Adaugam si lichiorul si omogenizam.
Repartizam spuma obtinuta in pahare sau castoane - de preferat transparente.
Se tine la frigider cateva ore ca sa se raceasca bine si sa se aseze gusturile.
Serviti cu fursecuri crocante alaturi (vezi spirale Morris).
Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii