Tocam ciocolata si o punem separat, in doua castroane de portelan.
Batem spuma albusurile cu zaharul tos.
Apoi le tinem 2-3 minute pe baie de aburi, continuand sa batem bezeaua obtinuta. Luam albusurile de pe aburi.
Batem smantana pentru frisca pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Punem in ciocolata taiata cate 2 linguri lapte fierbinte si punem castroanele in apa clocotita pana se topeaste ciocolata.
Adaugam in ciocolata calda, pe rand, cate o lingura din albusurile batute si incorporam. Nu punem a doua lingura cu albusuri pana nu s-a incorporat bine prima.
Amestecam apoi si frisca batuta.
Adaugam si lichiorul si omogenizam.
Repartizam spuma obtinuta in pahare sau castoane - de preferat transparente.
Se tine la frigider cateva ore ca sa se raceasca bine si sa se aseze gusturile.
Serviti cu fursecuri crocante alaturi (vezi spirale Morris).
Pofta buna!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAceastă rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...
Piept de pui cu sos gorgonzolaCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii