Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina .Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin.
In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte incalzit usor in care dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar. Incepem sa framantam si adaugam pe rand zaharul ramas, iaurtul si laptele pana cand obtinem un aluat ferm care se dezlipeste de maini.
Poate mai este nevoie de putina faina sau putin lapte,in functie de consistenta aluatului vedem ce mai trebuie adaugat.
Peste marginile castronului punem o folie de plastic sau un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora ,intr-un loc caldut pana cand isi dubleza volumul .
Nuca macinata o amestecam cu zaharul,oul ,fructele uscate si laptele.Le lasam deoparte.
Pentru a forma spiralele cu nuca intindem aluatul in forma de dreptunghi,cu grosimea de 2,5 cm . Peste el intinde umplutura. Impartim vizual aluatul in trei partie egale pe lungimea dreptunghiului . Aducem partile laterale pana cand se unesc putin in mijloc. Apoi impaturim in jumatate ,tot pe lungime aluatul . Taiem din el fasii cam de 1,5 cm grosime , le rulam pe fiecare in parte si le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt ,cu spatiu intre ele .
Le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii