Spirale cu halva

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Spirale cu halva

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina alba
  • 500 g faina alba
  • un praf de sare
  • 3 lingurite zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • apa cat cere aluatul
  • 200 g halva cu cacao
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine

Mod de preparare

Pregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa dospeasca.
Intr-un bol, se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se face in mijloc o gropita in care se pune uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Se amesteca cu o lingura si se mai adauga apa calduta in functie de cat cere aluatul. Se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta cu mana, pana se obtine un aluat elastic si care nu se lipeste de degete. Se lasa la dospit pentru o jumatate de ora, intr-un loc cald.
Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 3-4 mm. Halvaua se da pe razatoarea mare si se intinde peste aluat. Se ruleaza strans, apoi se taie in bucati de cca 5 cm fiecare. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseza spiralele la distanta intre ele si se lasa sa creasca inca 15-20 de minute. Se dau la cuptor incins in prealabil, la 190 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra.
Intr-o craticioara, se pun cei 150 ml apa si se incalzeste atat, cat sa putem dizolva mierea de albine. Se scoate tava din cuptor si se stropesc spiralele cu siropul caldut. Se lasa la racit, daca aveti rabdare, dupa care se servesc. Bune rau!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni
4
Dulciuri

Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala