Spirale cu halva

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Spirale cu halva

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina alba
  • 500 g faina alba
  • un praf de sare
  • 3 lingurite zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • apa cat cere aluatul
  • 200 g halva cu cacao
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine

Mod de preparare

Pregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa dospeasca.
Intr-un bol, se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se face in mijloc o gropita in care se pune uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Se amesteca cu o lingura si se mai adauga apa calduta in functie de cat cere aluatul. Se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta cu mana, pana se obtine un aluat elastic si care nu se lipeste de degete. Se lasa la dospit pentru o jumatate de ora, intr-un loc cald.
Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 3-4 mm. Halvaua se da pe razatoarea mare si se intinde peste aluat. Se ruleaza strans, apoi se taie in bucati de cca 5 cm fiecare. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseza spiralele la distanta intre ele si se lasa sa creasca inca 15-20 de minute. Se dau la cuptor incins in prealabil, la 190 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra.
Intr-o craticioara, se pun cei 150 ml apa si se incalzeste atat, cat sa putem dizolva mierea de albine. Se scoate tava din cuptor si se stropesc spiralele cu siropul caldut. Se lasa la racit, daca aveti rabdare, dupa care se servesc. Bune rau!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura