Spirale cu Dovleac si Cocos

Complexitate
redusa
Spirale cu Dovleac si Cocos

Ingrediente

  • 800 gr dovleac ras
  • 200 gr zahar tos
  • 40 gr unt
  • o fiola 2 ml aroma de vanilie
  • o foaie aluat de foietaj - 250 gr
  • 80-100 gr cocos ras deshidratat

Mod de preparare

Dovleacul ras se caleste la foc potrivit in tigaie cu zaharul si aroma de vanilie. Cantitatea de zahar poate varia, in functie de cat de dulce va place. Eventual nu-l puneti pe tot deodata si adaugati pe rand. Cand s-a inmuiat suficient, se da deoparte si se pune intr-o sita sa se scurga bine de lichidul lasat.

Se striveste din cand in cand cu o lingura, se lasa sa se raceasca. Se intinde foaia de foietaj, lasand dedesubtul ei hartia din ambalaj, cu care ne ajutam sa rulam.

Se topeste untul si cu el se unge toata suprafata foietajului. Deasupra se intinde uniform dovleacul, iar peste el se presara cocosul ras. Se ruleaza usor toata foaia si se pune in congelator. Asa se va intari suficient si putem taia feliile mult mai bine, fara sa le strivim.

Dupa circa 20 minute (vedeti cat de tare a devenit), se scoate din congelator si se taie felii de 1,5 - 2 cm. Mie mi-au iesit 14 bucati. Daca inca sunt putin deformate, le dati forma rotunda, pe cat este posibil.

Se pun pe tava cu hartie de cuptor. Spiralele se ung deasupra cu unt topit (tinut deoparte) amestecat cu putin lapte. Se presara pe fiecare felie putin cocos ras. Se coc in cuptorul deja incalzit la 180 °c, circa 30-40 minut, pana cand foietajul este rumenit.
In loc de cocos ras, puteti pune nuca macinata sau chiar bobite de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie