Spirale cu Dovleac si Cocos

Complexitate
redusa
Spirale cu Dovleac si Cocos

Ingrediente

  • 800 gr dovleac ras
  • 200 gr zahar tos
  • 40 gr unt
  • o fiola 2 ml aroma de vanilie
  • o foaie aluat de foietaj - 250 gr
  • 80-100 gr cocos ras deshidratat

Mod de preparare

Dovleacul ras se caleste la foc potrivit in tigaie cu zaharul si aroma de vanilie. Cantitatea de zahar poate varia, in functie de cat de dulce va place. Eventual nu-l puneti pe tot deodata si adaugati pe rand. Cand s-a inmuiat suficient, se da deoparte si se pune intr-o sita sa se scurga bine de lichidul lasat.

Se striveste din cand in cand cu o lingura, se lasa sa se raceasca. Se intinde foaia de foietaj, lasand dedesubtul ei hartia din ambalaj, cu care ne ajutam sa rulam.

Se topeste untul si cu el se unge toata suprafata foietajului. Deasupra se intinde uniform dovleacul, iar peste el se presara cocosul ras. Se ruleaza usor toata foaia si se pune in congelator. Asa se va intari suficient si putem taia feliile mult mai bine, fara sa le strivim.

Dupa circa 20 minute (vedeti cat de tare a devenit), se scoate din congelator si se taie felii de 1,5 - 2 cm. Mie mi-au iesit 14 bucati. Daca inca sunt putin deformate, le dati forma rotunda, pe cat este posibil.

Se pun pe tava cu hartie de cuptor. Spiralele se ung deasupra cu unt topit (tinut deoparte) amestecat cu putin lapte. Se presara pe fiecare felie putin cocos ras. Se coc in cuptorul deja incalzit la 180 °c, circa 30-40 minut, pana cand foietajul este rumenit.
In loc de cocos ras, puteti pune nuca macinata sau chiar bobite de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.