Sorbet de Pepene Rosu

Complexitate
redusa
Sorbet de Pepene Rosu

Ingrediente

  • -500 g pepene rosu
  • -150 g zahar
  • -zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Luam pulpa de pe coaja, o curatam de samburi, o taiem bucati si o cantarim. Dupa care, pulpa o bagam la blender si o pisam bine.

Separat, intr-o oala punem sucul rezultat, de pepene rosu si zaharul. Lasam totul pe foc, pt 5 minute, pana se topeste zaharul. Nu se lasa la fiert compozitia! Dupa care luam oala de pe foc si lasam la racit siropul. Separat stoarcem zeama de la jumatate de lamaie.

Dupa ce s-a racit siropul adaugam zeama de lamaie si amestecam.

Compozitia o punem intr-o caserola si o bagam la congelator pt 12h (eu am bagat-o peste noapte).

Dimineata, scoatem caserola din congelator si taiem cu cutitul sorbetul. Luam cu o lingura din compozitie, o punem in paharul de la blender si o pisam, din nou.

Compozitia cremoasa, rezultata o aranjam din nou in caserola si dam caserola, la congelator pt alte 2-3 ore.

Pofta buna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Am plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola