Luam pulpa de pe coaja, o curatam de samburi, o taiem bucati si o cantarim. Dupa care, pulpa o bagam la blender si o pisam bine.
Separat, intr-o oala punem sucul rezultat, de pepene rosu si zaharul. Lasam totul pe foc, pt 5 minute, pana se topeste zaharul. Nu se lasa la fiert compozitia! Dupa care luam oala de pe foc si lasam la racit siropul. Separat stoarcem zeama de la jumatate de lamaie.
Dupa ce s-a racit siropul adaugam zeama de lamaie si amestecam.
Compozitia o punem intr-o caserola si o bagam la congelator pt 12h (eu am bagat-o peste noapte).
Dimineata, scoatem caserola din congelator si taiem cu cutitul sorbetul. Luam cu o lingura din compozitie, o punem in paharul de la blender si o pisam, din nou.
Compozitia cremoasa, rezultata o aranjam din nou in caserola si dam caserola, la congelator pt alte 2-3 ore.
Pofta buna:)
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme,...
Desert prajitura CartofCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii