Luam pulpa de pe coaja, o curatam de samburi, o taiem bucati si o cantarim. Dupa care, pulpa o bagam la blender si o pisam bine.
Separat, intr-o oala punem sucul rezultat, de pepene rosu si zaharul. Lasam totul pe foc, pt 5 minute, pana se topeste zaharul. Nu se lasa la fiert compozitia! Dupa care luam oala de pe foc si lasam la racit siropul. Separat stoarcem zeama de la jumatate de lamaie.
Dupa ce s-a racit siropul adaugam zeama de lamaie si amestecam.
Compozitia o punem intr-o caserola si o bagam la congelator pt 12h (eu am bagat-o peste noapte).
Dimineata, scoatem caserola din congelator si taiem cu cutitul sorbetul. Luam cu o lingura din compozitie, o punem in paharul de la blender si o pisam, din nou.
Compozitia cremoasa, rezultata o aranjam din nou in caserola si dam caserola, la congelator pt alte 2-3 ore.
Pofta buna:)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii