Taiam pepenele si scoatem miezul, il taiam in bucatele marunte. Sfaramam cu ajutorul unui mixer plonjor pana ce ajunge ca un pure mai lung.
Batem ouale spuma cu 1 lingura de zahar, sare si zeama de lamaie, incorporam si restul de zahar si lasam sa se ajunga la un rezultat aproape de compozitia de bezele. Coboram viteza mixerului si varsam deasupra albuselor piureul de pepene. Amestecam bine.
Daca folosim o masina de inghetata pregatim bacul lasandu-l o noapte la congelator. Cand compozitia este gata scoatem bacul de la congelator si asamblam masina, o aprindem, cum incepe sa mearga varsam compozitia albus pepene. Asteptam 40 de minute supraveghem din cand in cand. Servim sau depunem intr-un vas special pentru congelator, se pastreaza cateva zile.
Daca nu avem masina de inghetata, varsam compozitia intr-un vas pt congelator sau o forma de silicon acoperind cu un film alimentar. Amestecam din 30 in 30 de minute ca sorbetul sa se prinda fara ace. Inainte de a servi retragem sorbetul de la frigider cam 5-8 minute in prealabil.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAșa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E...
Cârnați la garniță ( conservați în untură)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii