Taiam pepenele si scoatem miezul, il taiam in bucatele marunte. Sfaramam cu ajutorul unui mixer plonjor pana ce ajunge ca un pure mai lung.
Batem ouale spuma cu 1 lingura de zahar, sare si zeama de lamaie, incorporam si restul de zahar si lasam sa se ajunga la un rezultat aproape de compozitia de bezele. Coboram viteza mixerului si varsam deasupra albuselor piureul de pepene. Amestecam bine.
Daca folosim o masina de inghetata pregatim bacul lasandu-l o noapte la congelator. Cand compozitia este gata scoatem bacul de la congelator si asamblam masina, o aprindem, cum incepe sa mearga varsam compozitia albus pepene. Asteptam 40 de minute supraveghem din cand in cand. Servim sau depunem intr-un vas special pentru congelator, se pastreaza cateva zile.
Daca nu avem masina de inghetata, varsam compozitia intr-un vas pt congelator sau o forma de silicon acoperind cu un film alimentar. Amestecam din 30 in 30 de minute ca sorbetul sa se prinda fara ace. Inainte de a servi retragem sorbetul de la frigider cam 5-8 minute in prealabil.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii