Taiam pepenele si scoatem miezul, il taiam in bucatele marunte. Sfaramam cu ajutorul unui mixer plonjor pana ce ajunge ca un pure mai lung.
Batem ouale spuma cu 1 lingura de zahar, sare si zeama de lamaie, incorporam si restul de zahar si lasam sa se ajunga la un rezultat aproape de compozitia de bezele. Coboram viteza mixerului si varsam deasupra albuselor piureul de pepene. Amestecam bine.
Daca folosim o masina de inghetata pregatim bacul lasandu-l o noapte la congelator. Cand compozitia este gata scoatem bacul de la congelator si asamblam masina, o aprindem, cum incepe sa mearga varsam compozitia albus pepene. Asteptam 40 de minute supraveghem din cand in cand. Servim sau depunem intr-un vas special pentru congelator, se pastreaza cateva zile.
Daca nu avem masina de inghetata, varsam compozitia intr-un vas pt congelator sau o forma de silicon acoperind cu un film alimentar. Amestecam din 30 in 30 de minute ca sorbetul sa se prinda fara ace. Inainte de a servi retragem sorbetul de la frigider cam 5-8 minute in prealabil.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii