Se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul foarte bine pina devine o compozitie cremoasa. Se adauga cele doua linguri de cafea si se amesteca pina se incorporeaza cafeaua in crema. Separat de bate frisca cu mixerul pina se intareste dupa care se amesteca cu grija, de sus in jos, in crema de cafea.
Intr-o forma de chec, punem o foaie de pelicula transparenta, dupa care incepem sa maruntim biscuitii si turnam in forma un strat de biscuiti, punem deasupra un strat de crema de cafea, presaram alunele, un alt strat de crema de cafea si un al doilea strat de biscuiti.
Se baga forma in congelator pina a doua zi. Se scoate din forma, se taie felii mai groase si se orneaza dupa preferinta cu boabe de cafea, bezele, frisca, etc.
pofta buna!
Eu am deviat putin de la reteta originala si am pus piscoturi in locul biscuitilor (aveam ramase de la ultimul tiramisu` pregatit) pe care le-am stropit cu 2 linguri de lichior (irish cream). Se pot pune si in crema 1-2 linguri de lichior!
Dat fiind faptul ca am pregatit acest semifreddo pentru concurs, am pus deasupra piscoturilor si un strat de frisca, am bagat forma in congelator pentru o ora pina s-a intarit, dupa care am turnat stratul de crema de cafea, in acest fel fiind mai decorat cind este taiat ... : clipocit: : clipocit: : clipocit:
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii