Semifreddo Al Caffe`

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Semifreddo Al Caffe`

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri (eu am pus 5)
  • - 2 linguri de cafea solubila-nescafe`
  • - 80 gr zahar (eu am pus 100 gr)
  • - 300 ml frisca lichida
  • - 120 gr biscuiti uscati (eu am pus piscoturi)
  • - 40 gr alune prajite si maruntite (eu nu am pus)
  • - 1-2 linguri de lichior (optional)

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul foarte bine pina devine o compozitie cremoasa. Se adauga cele doua linguri de cafea si se amesteca pina se incorporeaza cafeaua in crema. Separat de bate frisca cu mixerul pina se intareste dupa care se amesteca cu grija, de sus in jos, in crema de cafea.

Intr-o forma de chec, punem o foaie de pelicula transparenta, dupa care incepem sa maruntim biscuitii si turnam in forma un strat de biscuiti, punem deasupra un strat de crema de cafea, presaram alunele, un alt strat de crema de cafea si un al doilea strat de biscuiti.

Se baga forma in congelator pina a doua zi. Se scoate din forma, se taie felii mai groase si se orneaza dupa preferinta cu boabe de cafea, bezele, frisca, etc.
pofta buna!


Eu am deviat putin de la reteta originala si am pus piscoturi in locul biscuitilor (aveam ramase de la ultimul tiramisu` pregatit) pe care le-am stropit cu 2 linguri de lichior (irish cream). Se pot pune si in crema 1-2 linguri de lichior!

Dat fiind faptul ca am pregatit acest semifreddo pentru concurs, am pus deasupra piscoturilor si un strat de frisca, am bagat forma in congelator pentru o ora pina s-a intarit, dupa care am turnat stratul de crema de cafea, in acest fel fiind mai decorat cind este taiat ... : clipocit: : clipocit: : clipocit:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa