Acest desert răcoros îți încântă din prima papilele gustative și nu cred că poate exista altul mai bun, mai savuros! Sunt combinații proprii care se completează reciproc și cu siguranță, o adevărată desfătare estivală!
Pentru început, pregătim crema de ciocolată.
Mixam frișca, o păstrăm la rece, ouăle le batem pe baie de aburi cu zahărul până se albesc și devin spumoase.
Ciocolata o topim pe baie de aburi, o amestecăm cu compoziția de ouă.
Adăugăm nucile și coacazele hidratate în lichior și ușor scurse.
Așezăm totul în formă și congelam cca. 2 ore.
Înainte de expirarea celor 2 ore, pregătim crema de zmeură.
Zmeura o punem intr-o cratiță pe foc cu o lingura de apă și 55 de grame zahăr.
O lăsăm până fierbe, se dizolvă zahărul, apoi o strecuram printr-o sită , pentru a îndepărta samburii. O lăsăm la răcit.
Batem frișca, o păstrăm la rece.
Zahărul rămas îl punem pe foc împreună cu 75 de ml apă, pregătim un sirop dens.
Între timp, batem albusul, turnam siropul în fir subtire, iar când avem o bezea fermă, o lăsăm puțin deoparte.
Amestecăm frișca cu piureul de zmeură, bezea, esența de vanilie.
Scoatem de la congelat prima compoziție, adăugăm biscuiți cu jeleu de zmeură și ciocolată, apoi a doua compoziție cu zmeură, iarăși biscuiți și câteva bucăți de zmeură.
Ceea ce rămâne din crema de zmeură, se congeleaza în forme semisferice.
Se lasă la înghețat 4 ore sau până a doua zi, când se servește ornat cu semisfere( optional), cu extrem de multă plăcere și cu amintiri dragi din copilărie când mama îmi facea o spumă de zmeură delicioasă care se regăsește în acest desert!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii