Semi-freddo cu ciocolata si zmeura

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Semi-freddo cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • 200 de ml frișcă lichida
  • Pentru stratul de crema de ciocolată:
  • 2 ouă
  • 40 de grame zahăr
  • 125 grame ciocolată neagră tocată 70% cacao
  • 50 de grame mix de nuci și alune tocate
  • 50 de grame coacaze deshidratate
  • 1 lingura de lichior de cafea
  • Pentru stratul de crema de zmeură:
  • 225 de grame zmeură
  • 175 de grame zahăr
  • 1 albus
  • 200 de ml frișcă lichida
  • 1 lingura esența de vanilie
  • În plus:
  • 1 pachet de Milka Choco Jaffa cu jeleu de zmeură
  • O tavă de chec tapetata cu folie de prospețime sau similară, de silicon

Mod de preparare

Acest desert răcoros îți încântă din prima papilele gustative și nu cred că poate exista altul mai bun, mai savuros! Sunt combinații proprii care se completează reciproc și cu siguranță, o adevărată desfătare estivală!
Pentru început, pregătim crema de ciocolată.
Mixam frișca, o păstrăm la rece, ouăle le batem pe baie de aburi cu zahărul până se albesc și devin spumoase.
Ciocolata o topim pe baie de aburi, o amestecăm cu compoziția de ouă.
Adăugăm nucile și coacazele hidratate în lichior și ușor scurse.
Așezăm totul în formă și congelam cca. 2 ore.
Înainte de expirarea celor 2 ore, pregătim crema de zmeură.
Zmeura o punem intr-o cratiță pe foc cu o lingura de apă și 55 de grame zahăr.
O lăsăm până fierbe, se dizolvă zahărul, apoi o strecuram printr-o sită , pentru a îndepărta samburii. O lăsăm la răcit.
Batem frișca, o păstrăm la rece.
Zahărul rămas îl punem pe foc împreună cu 75 de ml apă, pregătim un sirop dens.
Între timp, batem albusul, turnam siropul în fir subtire, iar când avem o bezea fermă, o lăsăm puțin deoparte.
Amestecăm frișca cu piureul de zmeură, bezea, esența de vanilie.
Scoatem de la congelat prima compoziție, adăugăm biscuiți cu jeleu de zmeură și ciocolată, apoi a doua compoziție cu zmeură, iarăși biscuiți și câteva bucăți de zmeură.
Ceea ce rămâne din crema de zmeură, se congeleaza în forme semisferice.
Se lasă la înghețat 4 ore sau până a doua zi, când se servește ornat cu semisfere( optional), cu extrem de multă plăcere și cu amintiri dragi din copilărie când mama îmi facea o spumă de zmeură delicioasă care se regăsește în acest desert!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura cu nuca si crema de budinca
4
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot

Recunosc ca am cam gatit la foc continuu in ultimul timp, insa imi si place, mai ales cand am un aliat de nadejde, slow...

Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Tort de ciocolata cu crema caramel
Gustos.RO

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel