Scufita Rosie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Scufita Rosie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • -125 g unt sau margarina
  • -100 g zahar pudra
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -1/2 praf de copt
  • -2-3 linguri crema de alune Nutela
  • -visinele dintr-un borcan de compot de 0,750 g (fara samburi)
  • Pentru crema :
  • -250 g branza de vaca(poti sa pui si Philadelphia daca ai! )
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 plic praf de frisca
  • -150 ml lapte
  • Decor:
  • -1 plic Tort gele rosu
  • -250 ml zeama de la compotul de visine
  • -o cutie frisca lichida
  • -ciocolata rasa
  • -boabe de visine

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri, si faci un aluat cu ajutorul mixerului din galbrnusuri, zahar, unt sau margarina, zagar vanilat, faina, praf de copt si albusuri spuma. Imparti aluatul in doua si intr-o compozitie pui crema de alune si visinele fara sambure.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata.
Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute.

Intre timp prepari cea mai usoara crema din lume: amesteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pui crena la rece pana se va raci si blatul. Si pentru ca ti-a mai ramas timp, bati si frisca lichida. pentru decor.
Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca.

Peste blat pui crema, iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta, conform indicatiilor de pe plic, si zeama de compot. Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra.

Urmeaza ornarea cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos