Scufita Rosie

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Pentru blat ai nevoie de:
125 g unt sau margarina
100 g zahar pudra
3 plicuri zahar vanilat
1/2 praf de copt
2-3 linguri crema de alune Nutela
visinele dintr-un borcan de compot de 0,750 g (fara samburi)
Pentru crema :
250 g branza de vaca(poti sa pui si Philadelphia daca ai! )
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de frisca
150 ml lapte
Decor:
1 plic Tort gele rosu
250 ml zeama de la compotul de visine
o cutie frisca lichida
ciocolata rasa
boabe de visine

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Separi albusurile de galbenusuri, si faci un aluat cu ajutorul mixerului din galbrnusuri, zahar, unt sau margarina, zagar vanilat, faina, praf de copt si albusuri spuma. Imparti aluatul in doua si intr-o compozitie pui crema de alune si visinele fara sambure.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata.
Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute.

Intre timp prepari cea mai usoara crema din lume: amesteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pui crena la rece pana se va raci si blatul. Si pentru ca ti-a mai ramas timp, bati si frisca lichida. pentru decor.
Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca.

Peste blat pui crema, iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta, conform indicatiilor de pe plic, si zeama de compot. Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra.

Urmeaza ornarea cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Scufita Rosie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

miha1950
•  10.12.2010 00:40:29

+200 g faina in reteta, pe care am uitat s-o scriu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Scufita Rosie