Ingrediente
● Pentru blat ai nevoie de: |
● 125 g unt sau margarina |
● 100 g zahar pudra |
● 3 plicuri zahar vanilat |
● 1/2 praf de copt |
● 2-3 linguri crema de alune Nutela |
● visinele dintr-un borcan de compot de 0,750 g (fara samburi) |
● Pentru crema : |
● 250 g branza de vaca(poti sa pui si Philadelphia daca ai! ) |
● 1 plic zahar vanilat |
● 1 plic praf de frisca |
● 150 ml lapte |
● Decor: |
● 1 plic Tort gele rosu |
● 250 ml zeama de la compotul de visine |
● o cutie frisca lichida |
● ciocolata rasa |
● boabe de visine |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Separi albusurile de galbenusuri, si faci un aluat cu ajutorul mixerului din galbrnusuri, zahar, unt sau margarina, zagar vanilat, faina, praf de copt si albusuri spuma. Imparti aluatul in doua si intr-o compozitie pui crema de alune si visinele fara sambure.
Intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata.
Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute.
Intre timp prepari cea mai usoara crema din lume: amesteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pui crena la rece pana se va raci si blatul. Si pentru ca ti-a mai ramas timp, bati si frisca lichida. pentru decor.
Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca.
Peste blat pui crema, iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta, conform indicatiilor de pe plic, si zeama de compot. Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra.
Urmeaza ornarea cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Scufita Rosie" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata.
Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute.
Intre timp prepari cea mai usoara crema din lume: amesteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pui crena la rece pana se va raci si blatul. Si pentru ca ti-a mai ramas timp, bati si frisca lichida. pentru decor.
Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca.
Peste blat pui crema, iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta, conform indicatiilor de pe plic, si zeama de compot. Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra.
Urmeaza ornarea cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Scufita Rosie" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 10.12.2010 00:40:29
+200 g faina in reteta, pe care am uitat s-o scriu