Salam de biscuiţi reţetă
Incepem prin pregatirea castanelor eu am folosit castane fierte puse in punga in vid, le-am pregatit dupa indicatiile de pe cutie si apoi am facut "din ochi" un sirop din apa si zahar in care am pus sa mai fiarba la foc foarte mic castanele (deja fierte, deci nu trebuie fierte mult in cazul asta), doar cit sa prinda un pic de gust dulce.
Daca aveti alte castane, proaspete le puteti fierbe in sirop de la inceput sau puteti folosi castane cumparate deja asa glasate (marron glacee de ex).
Am rupt bucati nu foarte mici biscuitii si i-am pus intr-un castron, peste ei am varsat cacaua pudra, stafidele, nucile si castanele.
Intr-un ibric am topit untul si in el am varsat zaharul, apoi am amestecat pina cind acesta s-a topit cit de cit. Am varsat untul indulcit in castron peste celelalte ingrediente. Am adaugat romul (eu esenta de rom) si am amestecat. In functie de biscuitii folositi de voi si de cum arata compozitia, daca puteti sau nu sa ii dati o forma adaugati sau nu lapte sau suc de portocale cu o lingura si amestecati bine.
Am rasturnat compozitia care nu este chiar moale curgatoare intr-o punga pentru congelator, i-am dat forma ca de salam (puteti insa sa puneti totul pe o foaie de plastic sau pe hirtie si sa dati forma de salam, apoi sa rulati si sa legati bine). Mie mi-a fost mai usor cu punga. Am dat o forma cilindrica si am pus punga in cogelator.
Dupa vreo 15 minute am verificat si era deja intarit, puteti sa il lasati in frigider mai mult timp..
Am scos salamul din punga de plastic (pe care am taiat-o ca sa il pot extrage). l-am asezat pe platou si am pudrat cu zahar pudra.
Apoi am taiat felii si l-am servit.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii