Sacul lui Mos Craciun

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Sacul lui Mos Craciun

Ingrediente

  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g margarină,
  • Un pahar borş,
  • 3 mere,
  • O jumătate de linguriţă scorţişoară,
  • Pesmet,
  • Un ou pentru uns

Mod de preparare

În aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la ceilalţi :)

Mod de preparare:
Se spală merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se lasă la răcit.
Între timp, se pregăteşte aluatul: se amestecă margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia, se adaugă borşul şi se omogenizează, se mai adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat bun de întins.
Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.
Într-o tavă cu foaie de copt se aşază aluatul, se presară pesmet, se adaugă merele şi se împătureşte aluatul, se strânge uşor cu degetele ca să ia forma de sac. Din aluatul în exces se formează un şnur pentru săculeţ. Se unge cu oul bătut şi se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.

Timp total: aprox 30min.
Porţii: 5 + 1 pentru Moşul :)


Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/sacul-lui-mos-craciun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Desert strudel cu dovleac si nuca
Bucataras.RO

Desert strudel cu dovleac si nuca

O reteta de post foarte rapida, pentru un desert sanatos si satios. Ideal pentru pachetel sau ceai. Aluatul moale si fraged,...

Desert strudel cu dovleac si nuca
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai