În aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la ceilalţi :)
Mod de preparare:
Se spală merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se lasă la răcit.
Între timp, se pregăteşte aluatul: se amestecă margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia, se adaugă borşul şi se omogenizează, se mai adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat bun de întins.
Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.
Într-o tavă cu foaie de copt se aşază aluatul, se presară pesmet, se adaugă merele şi se împătureşte aluatul, se strânge uşor cu degetele ca să ia forma de sac. Din aluatul în exces se formează un şnur pentru săculeţ. Se unge cu oul bătut şi se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.
Timp total: aprox 30min.
Porţii: 5 + 1 pentru Moşul :)
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/sacul-lui-mos-craciun.html
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii