Rulouri Insiropate

Complexitate
redusa
Rulouri Insiropate

Ingrediente

  • -200 g orez cu bobul rotund (Arborio)
  • -150 g zahar
  • -200 ml lapte
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -scortisoara, dupa gust si optional
  • -stafide inmuiate in rom (coniac) si scurse, dupa gust si optional
  • -70 g nuca de cocos
  • -1 pachet foi de placinta
  • -50 - 100 g unt topit
  • Sirop:
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • Decor:
  • -nuca de cocos

Mod de preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Faceti siropul: fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte.

Puneti la fiert orezul cu 1 1/2 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).

Adaugati nuca de cocos si laptele cald in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.

Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.

Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.

Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta, ungeti-o cu unt topit, suprapuneti inca o foaie si o ungeti si pe aceasta.

Taiati in 4 bucati dreptunghiulare.

Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.

Rulati dinspre partea cu orez si repetati pana se epuizeaza foile de placinta.

Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si pensulati rulourile pe deasupra cu unt topit.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte (sau ungeti-le cu sirop, de mai multe ori cu ajutorul unei pensule), presarati cu nuca de cocos si lasati la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars