Rulouri Insiropate

Complexitate
redusa
Rulouri Insiropate

Ingrediente

  • -200 g orez cu bobul rotund (Arborio)
  • -150 g zahar
  • -200 ml lapte
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -scortisoara, dupa gust si optional
  • -stafide inmuiate in rom (coniac) si scurse, dupa gust si optional
  • -70 g nuca de cocos
  • -1 pachet foi de placinta
  • -50 - 100 g unt topit
  • Sirop:
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • Decor:
  • -nuca de cocos

Mod de preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Faceti siropul: fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte.

Puneti la fiert orezul cu 1 1/2 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).

Adaugati nuca de cocos si laptele cald in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.

Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.

Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.

Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta, ungeti-o cu unt topit, suprapuneti inca o foaie si o ungeti si pe aceasta.

Taiati in 4 bucati dreptunghiulare.

Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.

Rulati dinspre partea cu orez si repetati pana se epuizeaza foile de placinta.

Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si pensulati rulourile pe deasupra cu unt topit.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte (sau ungeti-le cu sirop, de mai multe ori cu ajutorul unei pensule), presarati cu nuca de cocos si lasati la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste cu telina si sos de portocale
3
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Ficatei de pui cu mazare
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu mazare

Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Mihaela, careia ii multumesc pentru idee si o...

Ficatei de pui cu mazare
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala