Rulouri Insiropate

Complexitate
redusa
Rulouri Insiropate

Ingrediente

  • -200 g orez cu bobul rotund (Arborio)
  • -150 g zahar
  • -200 ml lapte
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -scortisoara, dupa gust si optional
  • -stafide inmuiate in rom (coniac) si scurse, dupa gust si optional
  • -70 g nuca de cocos
  • -1 pachet foi de placinta
  • -50 - 100 g unt topit
  • Sirop:
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • Decor:
  • -nuca de cocos

Mod de preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Faceti siropul: fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte.

Puneti la fiert orezul cu 1 1/2 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).

Adaugati nuca de cocos si laptele cald in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.

Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.

Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.

Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta, ungeti-o cu unt topit, suprapuneti inca o foaie si o ungeti si pe aceasta.

Taiati in 4 bucati dreptunghiulare.

Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.

Rulati dinspre partea cu orez si repetati pana se epuizeaza foile de placinta.

Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si pensulati rulourile pe deasupra cu unt topit.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte (sau ungeti-le cu sirop, de mai multe ori cu ajutorul unei pensule), presarati cu nuca de cocos si lasati la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie