Ingrediente
● 1 kg faina |
● 6 galbenusuri |
● 60g drojdie |
● 800ml lapte |
● 360g zahar |
● 300g unt |
● nuca macinata |
● vanilie, sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se amesteca faina cu cele 6 galbenusuri , 60g zahar, 400ml lapte, drojdia si un praf de sare. Se framanta aluatul bine si se lasa la crescut 35-40 min.
Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare se unge cu cele 300g unt si se presara 300g zahar (cel ramas) zaharul vanilat si nuca macinata. Dupa ce s-a uns foaia cu cele de mai sus , se taie in doua parti care se ruleaza.Vor rezulta doua rulade.
Din cele doua rulade se taie felii de 4-5 cm grosime si se aseaza intr- o tava rotunda tapetata cu faina. Feliile de rulada nu trebuie sa se atinga intre ele.(eu am pus si intr-o tava de 25/35cm).
Lasam la dospit pana cresc apoi se pun la cuptor 45 min la foc potrivit.In acest timp fierbem 400ml lapte cu 200g zahar.
Cand feliile de rulada sunt aproape gata turnam laptele si mai lasam in cuptor inca 5 min. Se scot feliile de rulada si se pudreaza cu zahar vanilat.
Poate fi o alternativa la clasicul cozonac de Craciun Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri cu nuca" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare se unge cu cele 300g unt si se presara 300g zahar (cel ramas) zaharul vanilat si nuca macinata. Dupa ce s-a uns foaia cu cele de mai sus , se taie in doua parti care se ruleaza.Vor rezulta doua rulade.
Din cele doua rulade se taie felii de 4-5 cm grosime si se aseaza intr- o tava rotunda tapetata cu faina. Feliile de rulada nu trebuie sa se atinga intre ele.(eu am pus si intr-o tava de 25/35cm).
Lasam la dospit pana cresc apoi se pun la cuptor 45 min la foc potrivit.In acest timp fierbem 400ml lapte cu 200g zahar.
Cand feliile de rulada sunt aproape gata turnam laptele si mai lasam in cuptor inca 5 min. Se scot feliile de rulada si se pudreaza cu zahar vanilat.
Poate fi o alternativa la clasicul cozonac de Craciun Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri cu nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany