Rulouri cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu nuca

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 6 galbenusuri
  • 60g drojdie
  • 800ml lapte
  • 360g zahar
  • 300g unt
  • nuca macinata
  • vanilie, sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu cele 6 galbenusuri , 60g zahar, 400ml lapte, drojdia si un praf de sare. Se framanta aluatul bine si se lasa la crescut 35-40 min.

Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare se unge cu cele 300g unt si se presara 300g zahar (cel ramas) zaharul vanilat si nuca macinata. Dupa ce s-a uns foaia cu cele de mai sus , se taie in doua parti care se ruleaza.Vor rezulta doua rulade.

Din cele doua rulade se taie felii de 4-5 cm grosime si se aseaza intr- o tava rotunda tapetata cu faina. Feliile de rulada nu trebuie sa se atinga intre ele.(eu am pus si intr-o tava de 25/35cm).

Lasam la dospit pana cresc apoi se pun la cuptor 45 min la foc potrivit.In acest timp fierbem 400ml lapte cu 200g zahar.

Cand feliile de rulada sunt aproape gata turnam laptele si mai lasam in cuptor inca 5 min. Se scot feliile de rulada si se pudreaza cu zahar vanilat.


Poate fi o alternativa la clasicul cozonac de Craciun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola