Rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Un praf de sare,
  • 5 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • coaja rasă de la o lămâie,
  • Pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte,
  • 3 gălbenuşuri,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguri amidon,
  • Un praf de sare,
  • 100 g unt,
  • O linguriţă esenţă de vanilie,
  • În plus: o mână de cireşe,
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Câteva cireşe,
  • Floricele de zahăr şi de napolitană

Mod de preparare

Pentru foaie: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri de zahăr. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se toarnă gălbenuşurile peste spuma de albuşuri, încorporându-le treptat. Se adaugă uleiul, coaja de lămâie, făina şi praful de copt şi se omogenizează.
Se transferă într-o tavă întinsă pe hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, până se face doar uşor aurie, dar să rămână pufoasă. Se răstoarnă pe un prosop de bucătărie pe care am presărat zahăr, se pudrează şi foaia de pandişpan cu puţin zahăr şi se rulează fierbinte. Se lasă la răcit.

Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, amidonul, un praf de sare şi laptele rece, bătând cu un tel, pentru a le aera şi omogeniza. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroaşă, apoi se dă deoparte, se adaugă untul şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine. Se lasă la răcit.

Pentru asamblare şi decor: se întinde crema pe foaia de pandişpan, se adaugă cireşele spălate şi curăţate de sâmburi şi se rulează. Se topesc la un loc ciocolata cu lapte şi cea amăruie la bain-marie, apoi se toarnă peste ruladă şi se nivelează frumos. Se decorează cu cireşe, floricele de zahăr şi de napolitană. Se dă la frigider până la servire.

Timp de coacere: aprox 8-10 min,
Timp de pregătire: 1h
Porţii: 12

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/rulada-cu-crema-de-vanilie-cirese-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Foi Lica cu nuca
3
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
4
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Bomboane de casa
5
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Parteneri
Chec cu cacao de post
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute