Rulada de Castane `Rusalina`

Complexitate
redusa
Rulada de Castane `Rusalina`

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr nuci prajite si macinate
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 100 ml apa
  • 500 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • un borcan mic de piure de castane (350 gr)

Mod de preparare

Nucile se prajesc putin, dupa care se macina marunt (nu se toaca).

Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza.

Cand prinde o culoare aramie (sa nu se arda ca devine amar) se adauga peste el nucile macinate si se amesteca foarte repede. Se indeparteaza craticioara de pe foc si se adauga oul batut ca pentru omleta si se amesteca repede pentru a se incorpora oul pana nu se coace de la fierbinteala amestecului. Oul se pune pentru a nu se intari blatul si a putea fi usor modelat.

Se pregateste din timp o tavita care se tapeteaza cu celofan (folie alimentara sau hartie de copt) pe care o umezim inainte. Peste celofan punem cu lingura din compozitia de blat si cu palmele umede (sa nu ne ardem) intindem pe toata suprafata, blatul cat putem de uniform. Punem la racit.

Intre timp se pregateste crema.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si fierbem circa 3-4 minute, nu mai mult pentru ca se cristalizeaza altfel. Adaugam dupa timpul de fierbere cele 2 linguri de cacao si amestecam bine pana la omogenizarea completa. Indepartam de la sursa de caldura si adaugam untul pe care il topim prin amestecare continua dupa care lasam la racit. Rece fiind se freaca cu mixerul pana isi schimba culoarea intr-un maro mai deschis.

Este timpul acuma sa trecem la asamblarea ruladei.

Se ia de la rece blatul si la marginea lui se pune un sul de piure de castane si in continuare se unge crema de cacao pana la un cm de la marginea cealalta a blatului. Se ruleaza cu ajutorul celofanului, se strange bine la capete si se pune la congelator pana se ingheata.

Se serveste pe pat de frisca, eventual decorat cu zahar caramelizat si pisat sau doar simplu.

Daca doriti si daca piureul de castane pe care il folositi este mai dens si de consistenta mai tare atunci se poate lasa rulada la frigider si se poate imbraca in frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti