Rulada de Castane `Rusalina`

Complexitate
redusa
Rulada de Castane `Rusalina`

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr nuci prajite si macinate
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 100 ml apa
  • 500 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • un borcan mic de piure de castane (350 gr)

Mod de preparare

Nucile se prajesc putin, dupa care se macina marunt (nu se toaca).

Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza.

Cand prinde o culoare aramie (sa nu se arda ca devine amar) se adauga peste el nucile macinate si se amesteca foarte repede. Se indeparteaza craticioara de pe foc si se adauga oul batut ca pentru omleta si se amesteca repede pentru a se incorpora oul pana nu se coace de la fierbinteala amestecului. Oul se pune pentru a nu se intari blatul si a putea fi usor modelat.

Se pregateste din timp o tavita care se tapeteaza cu celofan (folie alimentara sau hartie de copt) pe care o umezim inainte. Peste celofan punem cu lingura din compozitia de blat si cu palmele umede (sa nu ne ardem) intindem pe toata suprafata, blatul cat putem de uniform. Punem la racit.

Intre timp se pregateste crema.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si fierbem circa 3-4 minute, nu mai mult pentru ca se cristalizeaza altfel. Adaugam dupa timpul de fierbere cele 2 linguri de cacao si amestecam bine pana la omogenizarea completa. Indepartam de la sursa de caldura si adaugam untul pe care il topim prin amestecare continua dupa care lasam la racit. Rece fiind se freaca cu mixerul pana isi schimba culoarea intr-un maro mai deschis.

Este timpul acuma sa trecem la asamblarea ruladei.

Se ia de la rece blatul si la marginea lui se pune un sul de piure de castane si in continuare se unge crema de cacao pana la un cm de la marginea cealalta a blatului. Se ruleaza cu ajutorul celofanului, se strange bine la capete si se pune la congelator pana se ingheata.

Se serveste pe pat de frisca, eventual decorat cu zahar caramelizat si pisat sau doar simplu.

Daca doriti si daca piureul de castane pe care il folositi este mai dens si de consistenta mai tare atunci se poate lasa rulada la frigider si se poate imbraca in frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Taitei de casa
3
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Prajitura Budapesta
4
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Saleuri cu cascaval
5
Aperitive

Saleuri cu cascaval

Saleuri cu cascaval
Parteneri
Castraveți murați rapid
Bucataras.RO

Castraveți murați rapid

Știu că nu-i ce rețetă sofisticată, dar poate fi de folos unora! ;) Recunosc că e prima oară când am preparat...

Castraveți murați rapid
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere