Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g nuci macinate
  • 250 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 ou mare
  • 1 lingura cu cacao proaspat cernuta
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri fierte
  • 120 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • 120 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 sticluta cu esenta de vanilie

Mod de preparare

* Nucile macinate se amesteca cu 250 g zahar pudra si cu o lingura cu cacao. Se mixeaza acest amestec cu un ou folosind paletele spiralate pana la obtinerea unui amestec consistent. Compozitia obtinuta se inveleste cu grija in folie din plastic si se pastreaza la frigider pentru 1 ora. Acesta este ”viitorul blat”.

* Untul se mixeaza impreuna cu 120 g zahar pudra, folosind paletele spiralate. Se adauga galbenusurile fierte trecute in prealabil prin sita si esenta de vanilie. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

* Compozitia pastrata la rece se intinde uniform pe o planseta de lucru cu ajutorul unui sucitor (astfel incat blatul obtinut sa dobandeasca prin modelare forma aproximativ dreptunghiulara iar grosimea acestuia sa fie de aproximativ 0, 7 mm.).

* Crema pregatita anterior se intinde la suprafata blatului cu ajutorul unei spatule pentru bucatarie.
* Se ruleaza cu multa grija blatul apoi se inveleste in folie din plastic. Se pastreaza astfel la rece timp de 3 - 4 ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie