Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Postat pe: 02-01-2012
(2)

Ingrediente

Pentru blat:
250 g nuci macinate
250 g zahar pudra proaspat cernut
1 ou mare
1 lingura cu cacao proaspat cernuta
Pentru crema:
4 galbenusuri fierte
120 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
120 g zahar pudra proaspat cernut
1 sticluta cu esenta de vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
* Nucile macinate se amesteca cu 250 g zahar pudra si cu o lingura cu cacao. Se mixeaza acest amestec cu un ou folosind paletele spiralate pana la obtinerea unui amestec consistent. Compozitia obtinuta se inveleste cu grija in folie din plastic si se pastreaza la frigider pentru 1 ora. Acesta este ”viitorul blat”.

* Untul se mixeaza impreuna cu 120 g zahar pudra, folosind paletele spiralate. Se adauga galbenusurile fierte trecute in prealabil prin sita si esenta de vanilie. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

* Compozitia pastrata la rece se intinde uniform pe o planseta de lucru cu ajutorul unui sucitor (astfel incat blatul obtinut sa dobandeasca prin modelare forma aproximativ dreptunghiulara iar grosimea acestuia sa fie de aproximativ 0, 7 mm.).

* Crema pregatita anterior se intinde la suprafata blatului cu ajutorul unei spatule pentru bucatarie.
* Se ruleaza cu multa grija blatul apoi se inveleste in folie din plastic. Se pastreaza astfel la rece timp de 3 - 4 ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  29.11.2013 12:39:21

Elena, paseaza galbenusul fiert prin sita (zdrobeste-l cu o lingura si trece-l printr-o sita). Este de preferat sa folosesti o sita cu diametru mai mare ca sa iti fie mai comod.

elenaspatarel
•  29.11.2013 11:19:10

cum sa dau galbenusul fiert prin sita?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)