Blatul:
Se bat 8 galbenusuri cu 100 g. zahar pina se deschid la culoare si se maresc in volum. Se adauga 80 g. faina care o cernem prin sita si amestecam atent dar nu mai mult de 15 secunde. Se bat 4 albusuri pina la spuma se adauga amidon 3-4 linguri.
Se amesteca ambele compozitii intr-o directie pina se omogenizeaza. Se asterne hirtie pe tava de copt si se unge foarte bine cu unt sau margarina.
Se toarna aluatul astfel ca blatul sa fie de inaltimea 1 cm. se coace 12-15 minute la 4-5.(180-200 C) blatul gata se pune pe un servet umed se stropeste cu sirop.)
Crema:
Se topeste 100 g., ciocolata se adaoga 5 linguri de frisca. Restul de frisca se bate bine. Se marunteste funducul (sau nuca), se amesteca cu frisca si ciocolata si se adaoga o lingura de zahar farin. Se unge blatul si se roteste rulada, care la sfirsit se presara cu zahar-ul farin.
Se serveste rece
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustCând vrei ceva bun și de post, încearcă rețeta noastră de biscuiți cu nucă. Sunt fragezi și...
Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoșiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii