Blatul:
Se bat 8 galbenusuri cu 100 g. zahar pina se deschid la culoare si se maresc in volum. Se adauga 80 g. faina care o cernem prin sita si amestecam atent dar nu mai mult de 15 secunde. Se bat 4 albusuri pina la spuma se adauga amidon 3-4 linguri.
Se amesteca ambele compozitii intr-o directie pina se omogenizeaza. Se asterne hirtie pe tava de copt si se unge foarte bine cu unt sau margarina.
Se toarna aluatul astfel ca blatul sa fie de inaltimea 1 cm. se coace 12-15 minute la 4-5.(180-200 C) blatul gata se pune pe un servet umed se stropeste cu sirop.)
Crema:
Se topeste 100 g., ciocolata se adaoga 5 linguri de frisca. Restul de frisca se bate bine. Se marunteste funducul (sau nuca), se amesteca cu frisca si ciocolata si se adaoga o lingura de zahar farin. Se unge blatul si se roteste rulada, care la sfirsit se presara cu zahar-ul farin.
Se serveste rece
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraPentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai...
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si limeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii