Rulada cu caramel sarat si nuca

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada cu caramel sarat si nuca

Ingrediente

  • Pt Blat:
  • -5 oua
  • -4 linguri apa
  • -50 ml ulei
  • -9 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Pt crema:
  • -200 gr zahar
  • -300 ml frisca
  • -menta tocata (o lingura)
  • -150 gr nuci taiate grosier si prajite

Mod de preparare

Blat :
O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata .
Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate .
Faina o amestecam cu praful de copt si cacao .
Adaugam la oua lingurile de apa , o parte din faina si jumate din ulei . Omogenizam ,apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine .
Turnam compozitia in tava avand grija sa nivelam bine .
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute .
Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si cat e cald il rasturnam pe un prosop umezit usor. Rulam cu atentie sa nu se rupa si lasam sa se raceasca in prosop.
Crema :
Zaharul il punem pe foc mic intr-o craticioara si il caramelizam , dar atentie mare sa nu il ardeti pentru ca va fi amar . Cand devine maroniu adaugam 200 ml frisca . Acum trebuie mare grija sa nu va ardeti . Amestecam si lasam pe foc sa fiarba pana cand se face ca si o smantana grasa , smantana de casa . Adaugam menta si lasam sa se raceasca la temperature camerei.
Frisca ramasa o batem tare ,iar cand caramelul este rece (dar nu intarit de tot) il adaugam in frisca .Omogenizam bine si vom avea o crema maronie ,pufoasa .
Adaugam in crema si 100 gr nuci .
Desfacem blatul din prosop si il umplem uniform cu ¾ din crema . Rulam usor atat cat ne permite umplutura . Eu am avut multa umplutura , dupa cum vedeti,asa ca am reusit doar sa unesc partile laterale ale blatului .
Deasupra am pus crema ramasa si am presarat bucati de nuci ,.
Dam la frigider si cand este rece se poate servi J
Pofta mare .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Bulionul Meu de Rosii
4
Parteneri
Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Provocarea GastroArt Un lucru este sigur despre mine; imi plac provocarile. Un alt lucru sigur despre mine: nu-mi plac...

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia