Marul se curata , se indeparteaza cotorul in asa fel incat marul sa ramana intreg. Se taie rondele mai grosute. Intr-o tigaie punem vinul la foc ,adaugam cele 4 linguri miere albine , punem si 1 lingurita moca de scortisoara (eu atat am pus ca imi place f. mult ) si cand da in clocot punem si rondelele de mere in acest amestec . Le lasam cam 30 secunde pe o parte si si 30 sec pe cealalta parte sa se patrunda cu vinul indulcit si aromat.
Rondelele se scot fiecare separat pe o farfurie , se pune deasupra sirop in care au fiert si se lasa un pic la racit . Deasupra fiecarei rondele de mar asezam un glob de inghetata .
Se poate presara cu ciocolata razuita , se poate turna peste frisca lichida , sau batuta . Fiecare poate sa orneze dupa imaginatie .
Acest desert are un nume pe care eu nu l-am retinut la emisiunea in care a fost prezentata, dar este delicios si usor de realizat .
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii