Marul se curata , se indeparteaza cotorul in asa fel incat marul sa ramana intreg. Se taie rondele mai grosute. Intr-o tigaie punem vinul la foc ,adaugam cele 4 linguri miere albine , punem si 1 lingurita moca de scortisoara (eu atat am pus ca imi place f. mult ) si cand da in clocot punem si rondelele de mere in acest amestec . Le lasam cam 30 secunde pe o parte si si 30 sec pe cealalta parte sa se patrunda cu vinul indulcit si aromat.
Rondelele se scot fiecare separat pe o farfurie , se pune deasupra sirop in care au fiert si se lasa un pic la racit . Deasupra fiecarei rondele de mar asezam un glob de inghetata .
Se poate presara cu ciocolata razuita , se poate turna peste frisca lichida , sau batuta . Fiecare poate sa orneze dupa imaginatie .
Acest desert are un nume pe care eu nu l-am retinut la emisiunea in care a fost prezentata, dar este delicios si usor de realizat .
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii