Ingrediente
● Blat: |
● 10 oua sau 6 oua + 4 linguri de apa rece (apa inlocuieste albusurile in minus) |
● 10 linguri de zahar |
● 6 linguri faina |
● 4 linguri cacao |
● 1/2 plic parf copt |
● arome-vanilie |
● Crema: |
● 500 ml frisca + 2 ciocolata alba Milka (are un gust specific Milka, Andrei prefera Milka) |
● Umplutura: |
● 2 banane |
● cateva linguri de dulceata de visine |
● Decor: |
● Ciocolata neagra |
● putina frisca |
● fulgi de migdale |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Blat
Albusurile se bat zdravan cu 10 linguri zahar, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La final, se adauga pe rand cele doua linguri de cacao si esenta de vanilie.
Se pune blatul la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus pe ventilatie la 180 grade). Eu am folosit tava de la cuptor, adica una mare.
Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit. Cand e rece, se taie in doua jumatati (obtinand astfel un blat jos si un blat deasupra, atunci cand vom ansambla prajitura).
Crema
Se pun frisca si ciocolata la foc foarte mic, si se amesteca usor pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit, apoi se pune in frigider pentru o racire mai accentuata. Cand compozitia este foarte foarte rece, se bate cu mixerul pana cand devinde o crema inchegata, foarte fina.
Asamblarea
Un strat al blatului se unge cu dulceata de visine, apoi se pune crema alba si feliile de la 2 banane. Peste acestea se pune celalalt strat de blat si se decoreaza dupa placere cu o glazura obtinuta din ciocolata neagra topita in cateva linguri de frisca. Puteti presara si cativa fulgi de migdale.
Eu am tapetat o tava adanca cu folie si acolo am asamblat totul, o sa vedeti la poze.
Este foarte cremoasa.
Rece! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Remo" nu uita sa ii faci un review.
Albusurile se bat zdravan cu 10 linguri zahar, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La final, se adauga pe rand cele doua linguri de cacao si esenta de vanilie.
Se pune blatul la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus pe ventilatie la 180 grade). Eu am folosit tava de la cuptor, adica una mare.
Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit. Cand e rece, se taie in doua jumatati (obtinand astfel un blat jos si un blat deasupra, atunci cand vom ansambla prajitura).
Crema
Se pun frisca si ciocolata la foc foarte mic, si se amesteca usor pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit, apoi se pune in frigider pentru o racire mai accentuata. Cand compozitia este foarte foarte rece, se bate cu mixerul pana cand devinde o crema inchegata, foarte fina.
Asamblarea
Un strat al blatului se unge cu dulceata de visine, apoi se pune crema alba si feliile de la 2 banane. Peste acestea se pune celalalt strat de blat si se decoreaza dupa placere cu o glazura obtinuta din ciocolata neagra topita in cateva linguri de frisca. Puteti presara si cativa fulgi de migdale.
Eu am tapetat o tava adanca cu folie si acolo am asamblat totul, o sa vedeti la poze.
Este foarte cremoasa.
Rece! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Remo" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany