Remo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Remo

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua sau 6 oua + 4 linguri de apa rece (apa inlocuieste albusurile in minus)
  • 10 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1/2 plic parf copt
  • arome-vanilie
  • Crema:
  • 500 ml frisca + 2 ciocolata alba Milka (are un gust specific Milka, Andrei prefera Milka)
  • Umplutura:
  • 2 banane
  • cateva linguri de dulceata de visine
  • Decor:
  • Ciocolata neagra
  • putina frisca
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Blat
Albusurile se bat zdravan cu 10 linguri zahar, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La final, se adauga pe rand cele doua linguri de cacao si esenta de vanilie.

Se pune blatul la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus pe ventilatie la 180 grade). Eu am folosit tava de la cuptor, adica una mare.

Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit. Cand e rece, se taie in doua jumatati (obtinand astfel un blat jos si un blat deasupra, atunci cand vom ansambla prajitura).

Crema
Se pun frisca si ciocolata la foc foarte mic, si se amesteca usor pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit, apoi se pune in frigider pentru o racire mai accentuata. Cand compozitia este foarte foarte rece, se bate cu mixerul pana cand devinde o crema inchegata, foarte fina.


Asamblarea
Un strat al blatului se unge cu dulceata de visine, apoi se pune crema alba si feliile de la 2 banane. Peste acestea se pune celalalt strat de blat si se decoreaza dupa placere cu o glazura obtinuta din ciocolata neagra topita in cateva linguri de frisca. Puteti presara si cativa fulgi de migdale.

Eu am tapetat o tava adanca cu folie si acolo am asamblat totul, o sa vedeti la poze.

Este foarte cremoasa.
Rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura