Rasfatul Verii

Complexitate
redusa
Rasfatul Verii

Ingrediente

  • O salata de fructe usoara si racoroasa si rapida pe timp de vara Sa vedem cele trebuincioase pentru 4 persoane:
  • 2 pepeni galbeni
  • 4 kiwi
  • 2 felii de pepene verde (lubenita)
  • 2 linguri mari smantana (sau iaurt)
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri miere albine

Mod de preparare

Sa nu stam pe ganduri si sa ne apucam la preparat! Nu va speriati, e cea mai simpla reteta facuta de mine de cand ma stiu. Sigur nu va fi dificil sa o realizati si voi.

Se pare ca am logoree, asa ca ... mai bine ma apuc sa scriu ce am mesterit.

Se taie pepenii pe jumate (eu am taiat cu ustensila care lasa urme de zig zag ), cu o lingurita mica scobim miezul (era mai frumos daca aveam ustensila de scobit gulii, dar lipseste de la mine ) si il punem intr-un vas la rece. Kiwi se curata si se scobesc si ei, la fel procedam si cu lubenita si se aseaza frumos in vasul in care am pus si miezul de pepene (ca doar nu se vor certa ), ... la rece. Cojile de pepene se pun si ele la racoarea frigiderului pana reusim sa incropam sosul.

Pana aici a fost simplu, treaba de 10 minute. Cat timp miezul de fructe odihneste la rece trecem la prepararea sosului cu care vor fi stropite din belsug. Or fi frantuzii cu gusturi rafinate. ... , dar nici noi nu ne lasam la ei.

Iata cum am facut eu sosul minune!
Am razuit coaja de la lamaie, am stors lamaia pana la ultima picatura. Coaja si zeama le-am pus intr-un vas, peste am pus 2 linguri mari de smantana (puteti folosi la fel de bine si iaurtul), am amestecat bine apoi am adaugat 3 linguri de miere de albine(daca doriti mai dulce mai puteti suplimenta mierea) si am mai ametit sosul timp de 1 minut pana s-a incorporat si mierea.

Inca un pic si musafirii suna la usa! Trecem la ultima faza, era si vremea nu? Scoatem cojile si miezurile de fructe. In fiecare jumatate de coaja, aranjam miezul de fructe amestecat.

Asa. ... . am terminat cu aranjatul, stropim din abundenta cu sosul dulce acrisor si daca musafirii inca nu au sosit lasam totul la rece pana servim.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!