Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul, până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.
Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă 24×24 , se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se coace 17 minute la 180 grade C (încălzire sus-jos). Când e gata, se dă la răcit.
Pentru crema ganache, încălzim bine frişca lichidă, apoi o turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm bine până aceasta s-a dizolvat. Lăsăm la răcit cel puţin două ore, după care spumăm cu mixerul.
Pentru sirop, caramelizăm zahărul, după care stingem cu apă şi lăsăm la foc mic să se dizolve complet şi să scadă.
Pentru glazură, încălzim frişca lichidă cu zahărul, apoi turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm până la completa dizolvare a acesteia. Lăsăm la răcit.
Montare: blatul răcit se taie cuburi, apoi acestea se însiropează bine, după care se glazurează ( se păstrează puţină pentru stropit frişca). Se dau la rece să se întărească glazura.
Pe fiecare cub glazurat, se şpritează cremă ganache, apoi frişcă bătută şi stropi de glazură.
Poftă bună!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii