Prajitura aniversara rapida

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura aniversara rapida

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 de grame ciocolată amaruie 40%
  • 120 de grame unt gras, 82%
  • 150 de grame zahăr tos
  • 4 ouă
  • 150 de grame făină albă 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • 300 de grame brânză de vaci grasă
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura esența de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 de grame vișine congelate
  • Pentru cremă:
  • 180 de ml smantana pentru frișcă lichida
  • 250 de grame mascarpone
  • 3 linguri de zahăr pudră sau extra
  • 2 linguri de cremă de whisky sau orice alt lichior cremă

Mod de preparare

Această prăjitură este o negresa clasică pe care am transformat-o într-un tort rapid...aveam o aniversare importantă în familie și nu mai aveam timp să pregătesc un tort...mereu mă implic mai mult când e vorba de alte aniversari și le uit pe cele personale...
Pentru această prăjitură-tort, topim ciocolata maruntita cu untul pe baie de aburi, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
O lăsăm apoi puțin la răcit, până mixam 2 ouă cu 50 de grame zahăr, zahărul vanilat si un praf de sare.
În compoziția rezultată, adăugăm ciocolata topită, mixam din nou, apoi cernem făina amestecată cu praful de copt.
Aluatul rezultat se așază într-o tavă pătrată, unsa cu unt și tapetata cu foaie de copt, se niveleaza.
Separat mixam brânza de vaci cu pesmetul, restul de 100 de grame zahăr, esenta de vanilie, până rezultă o masă omogenă.
Peste aluat, se pune crema de brânză de vaci, se niveleaza, apoi visinele fără samburi congelate.
Se coace prajitura cca. 40 de minute. Se lasă la răcit.
Între timp, se prepară crema, mixandu-se toate ingredientele, până rezultă o cremă spumoasa.
Aceasta se păstrează în frigider, iar când se scoate, se mixeaza din nou.
După ce prajitura s-a răcit, se îndreaptă puțin marginile, se orneaza cu crema menționată, se presară cu inimioare colorate și se servește.
Este un deliciu, merită încercat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia