Prajitura aniversara rapida

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura aniversara rapida

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 de grame ciocolată amaruie 40%
  • 120 de grame unt gras, 82%
  • 150 de grame zahăr tos
  • 4 ouă
  • 150 de grame făină albă 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • 300 de grame brânză de vaci grasă
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura esența de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 de grame vișine congelate
  • Pentru cremă:
  • 180 de ml smantana pentru frișcă lichida
  • 250 de grame mascarpone
  • 3 linguri de zahăr pudră sau extra
  • 2 linguri de cremă de whisky sau orice alt lichior cremă

Mod de preparare

Această prăjitură este o negresa clasică pe care am transformat-o într-un tort rapid...aveam o aniversare importantă în familie și nu mai aveam timp să pregătesc un tort...mereu mă implic mai mult când e vorba de alte aniversari și le uit pe cele personale...
Pentru această prăjitură-tort, topim ciocolata maruntita cu untul pe baie de aburi, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
O lăsăm apoi puțin la răcit, până mixam 2 ouă cu 50 de grame zahăr, zahărul vanilat si un praf de sare.
În compoziția rezultată, adăugăm ciocolata topită, mixam din nou, apoi cernem făina amestecată cu praful de copt.
Aluatul rezultat se așază într-o tavă pătrată, unsa cu unt și tapetata cu foaie de copt, se niveleaza.
Separat mixam brânza de vaci cu pesmetul, restul de 100 de grame zahăr, esenta de vanilie, până rezultă o masă omogenă.
Peste aluat, se pune crema de brânză de vaci, se niveleaza, apoi visinele fără samburi congelate.
Se coace prajitura cca. 40 de minute. Se lasă la răcit.
Între timp, se prepară crema, mixandu-se toate ingredientele, până rezultă o cremă spumoasa.
Aceasta se păstrează în frigider, iar când se scoate, se mixeaza din nou.
După ce prajitura s-a răcit, se îndreaptă puțin marginile, se orneaza cu crema menționată, se presară cu inimioare colorate și se servește.
Este un deliciu, merită încercat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Bulionul Meu de Rosii
4
Parteneri
Tort brownies cu mini choux-uri
Bucataras.RO

Tort brownies cu mini choux-uri

Tort brownies cu mini choux-uri
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia