Prajiturica `adunata`

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajiturica `adunata`

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 3 linguri cu varf faina
  • 5 linguri ColaCao/nesquick
  • 1/2 praf de copt
  • praf sare
  • sirop insiropat blat
  • frisca lichida 250-300 ml
  • sirop caramel
  • nuci pisate sau migdale

Mod de preparare

De multe oi se intampla sa ai cate ceva prin frigider si e pacat sa arunci, chiar daca e bun. Si stai si te gandesti ce ai putea incropi, sa fie bun si sa placa la toata lumea.
Deocamdata ce-a iesit imi place numai mie, mai tarziu va zic ce nota am primit. De fapt, cred ca am sifonierul virtual plin de sorturi de la prieteni.

Bun. Aveam in frigider niste albusuri de ou ramase dupa dresul ciorbei de burta, cam 6 la numar. Si mai aveam glazura caramelizata de la tortul pentru Revelion. De fapt am facut Boema in tava de tort.

Asa ca am batut spuma cele 6 albusuri cu 4 linguri de zahar. Dupa ce le-am facut bezea am pus cam 3 linguri de ulei, de floarea soarelui bineinteles. Le-am mai dat o data cu mixerul, dupa care am cernut deauspra tot odata 3 linguri cu varf de faina, 5 linguri de cacao tip Nesquick/ColaCao si jumate de praf de copt.

Le-am amestecat bine, de jos in sus ca sa nu mi se lase albusurile si le-am dat la copt. Eu am pus in tava de la aragaz o chestie pentru separat, autoreglabila, se faca de 42/42 cm, plus partea despartitoare din mijloc, vedeti in poze. Hartie de copt sau tapetati cu grasime si faina/pesmet, cum vreti si aveti.

Am lasat la cam 180º timp de 15 min, cu cuptorul preincalzit in prealabil. Stiti povestea cu siropul pt insiropat: zahar, apa, etc, doar ca eu am pus 2 picaturi de esenta de migdale, pt ca ce am e foarte uleioasa si e din tara!

Crema! cum v-am zis, pt Rev am facut Boema si cam am ars glazura sau am fiert-o prea mult, a iesit buna, dar a avut mai mult gust de caramel ca de ciocolata. Nu stiu sa va zic proportiile pt glazura din cazul de fata, vi le zic pe cele folosite atunci si reduceti voi. Sau puteti folosi un sos caramel gata preparat!

Glazura mea pt Boema:
-150 ml apa
-300 gr zahar, 3 linguri miere
-50 gr ciocolata menaj sau cacao amara

Se pun la fiert apa si zaharul; din momentul in care a dat primul clocot reduceti focul si lasati sa fiarba 15'. Dupa ce a fiert adaugati 2-3 linguri de miere si mai lasati max 5' pe foc. Trageti de pe foc s si incepeti sa mestecati/mixati repede pana se albeste.

Cu grija caci stropii sunt ft fierbinti si ard:!: !!! Adaugati ciocolata si amestecati, si e gata pt decorat. In caz de racire se poate reincalzi pe aragaz direct sau bain-marie.

Sa zic ca mi-a ramas un sfert din acest fondant, care mi s-a intarit in cratita =)) l-am tinut la frigider pana ieri, cand am pus peste cam 250 ml frisca lichida neindulcita. Am incalzit un pic pe foc si am mestecat pana cand s-a topit caramelul-fondant. l-am bagat la rece si azi am batut amestecul cu mexerul pana s-a umflat si montat.

Deci, blatul gata copt l-am insiropat, am pus crema de mai sus la mijloc si un pic deauspra. Si acum am avut o mare surpriza! v-am zis ca am pus esenta de migdale? Credeam ca am fulgi de migdale, de obicei am, pt dulciuri sau pui cu migdale. Dar lui Silvius ii plac si asa, deci nu am mai gasit!

Atunci am razuit niste miez de nuca peste si a iesit frumos si asa. Si gata! Am gustat prajitura imediat:) si mie mi-a placut: d
Sper sa va placa si voua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa