Prajiturele cu Visine Impachetate

Complexitate
redusa
Prajiturele cu Visine Impachetate

Ingrediente

  • -500 g faina + 1 mana de faina
  • -125 g unt sau margarina
  • -100 g zahar pudra
  • -200 g iaurt
  • -7 linguri ulei
  • -1 ou
  • -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • -visine fara samburi
  • -fulgi sau ciocolata rasa
  • -zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Scurgeti bine visinele de zeama.

Amestecati intr-un bol mai mare, cu o lingura de lemn, pana ce aluatul se leaga: faina cernuta, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea, oul intreg, uleiul, untul topit si racit.

Framantati apoi acest aluat uleios, dati-i forma de minge, inveliti-l in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 min.

Scoateti aluatul pe masa de lucru infainata, presarati peste el o mana de faina si intindeti-l cu sucitorul infainat intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.

Taiati in patrate potrivite, presarati-le cu fulgi sau ciocolata rasa si treceti cu sucitorul peste ele ca sa se adanceasca putin in aluat. Asezati pe fiecare patrat cate 4 visine in colturi, acoperiti-le cu aluat, indoind colturile de aluat inspre centru si presati usor sa se lipeasca.

Fixati in mijloc, peste colturile lipite cate o visina.

Asezati-le usor distantate in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti-le pudrate cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)