Prajiturele cu Visine Impachetate

Complexitate
redusa
Prajiturele cu Visine Impachetate

Ingrediente

  • -500 g faina + 1 mana de faina
  • -125 g unt sau margarina
  • -100 g zahar pudra
  • -200 g iaurt
  • -7 linguri ulei
  • -1 ou
  • -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • -visine fara samburi
  • -fulgi sau ciocolata rasa
  • -zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Scurgeti bine visinele de zeama.

Amestecati intr-un bol mai mare, cu o lingura de lemn, pana ce aluatul se leaga: faina cernuta, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea, oul intreg, uleiul, untul topit si racit.

Framantati apoi acest aluat uleios, dati-i forma de minge, inveliti-l in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 min.

Scoateti aluatul pe masa de lucru infainata, presarati peste el o mana de faina si intindeti-l cu sucitorul infainat intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.

Taiati in patrate potrivite, presarati-le cu fulgi sau ciocolata rasa si treceti cu sucitorul peste ele ca sa se adanceasca putin in aluat. Asezati pe fiecare patrat cate 4 visine in colturi, acoperiti-le cu aluat, indoind colturile de aluat inspre centru si presati usor sa se lipeasca.

Fixati in mijloc, peste colturile lipite cate o visina.

Asezati-le usor distantate in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti-le pudrate cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chiftele din peste cu ciuperci
Bucataras.RO

Chiftele din peste cu ciuperci

Inca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu...

Chiftele din peste cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola