Scurgeti bine visinele de zeama.
Amestecati intr-un bol mai mare, cu o lingura de lemn, pana ce aluatul se leaga: faina cernuta, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea, oul intreg, uleiul, untul topit si racit.
Framantati apoi acest aluat uleios, dati-i forma de minge, inveliti-l in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 min.
Scoateti aluatul pe masa de lucru infainata, presarati peste el o mana de faina si intindeti-l cu sucitorul infainat intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.
Taiati in patrate potrivite, presarati-le cu fulgi sau ciocolata rasa si treceti cu sucitorul peste ele ca sa se adanceasca putin in aluat. Asezati pe fiecare patrat cate 4 visine in colturi, acoperiti-le cu aluat, indoind colturile de aluat inspre centru si presati usor sa se lipeasca.
Fixati in mijloc, peste colturile lipite cate o visina.
Asezati-le usor distantate in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti-le pudrate cu zahar praf.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorInca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu...
Chiftele din peste cu ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii