Prajitura Tip Pandispan cu Prune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Tip Pandispan cu Prune

Ingrediente

  • 230-240 g faina
  • 200 g zahar alb
  • rom sau stroh - o lingurita
  • 4 oua
  • un varf de cutit de sare fina
  • 6 linguri ulei
  • prune proaspete

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma impreuna cu un varf de cutit de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand 6 linguri de ulei si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune romul. Se adauga treptat faina si se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn. Se obtine o pasta un pic consistenta, curgatoare.

Se toarna pasta obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza cu spatula de lemn.

Se rup prunele (spalate si sterse bine de apa) in jumatati, se scot samburii. Se pun jumatatile de prune pe suprafata prajiturii. Nu or sa ramana fixate la suprafata... asteptati-va sa se scufunde partial.

Se pun in cuptorul electric preincalzit la 190 de grade C pentru 35-40 minute, pana prajitura devine usor crem la suprafata. Se poate coace si la 200 de grade C, 30-33 minute.

Dupa ce a trecut timpul mentionat, se scoata tava din cuptor si se incearca pandispanul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata si uscata, inseamna ca prajitura e bine coapta.

Se taie calda in cuburi de diferite marimi sau in orice alte forme. Nu se acopera. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Devine un pic crocanta la suprafata si este extrem de pufoasa in rest.
***Cu cat pasta obtinuta e mai moale, cu atat blatul o sa fie mai pufos. Deci: sa nu se puna mai multa faina decat cea mentionata.
Eventual se poate reduce un pic cantitatea de faina.
***Sa nu se introduca prajitura in cuptorul rece. Acesta trebuie preincalzit la temperatura indicata.
***Usa cuptorului se poate deschide fara probleme in timpul coacerii - acest fapt nu afecteaza prajitura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty