Prajitura Tip Pandispan cu Prune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Tip Pandispan cu Prune

Ingrediente

  • 230-240 g faina
  • 200 g zahar alb
  • rom sau stroh - o lingurita
  • 4 oua
  • un varf de cutit de sare fina
  • 6 linguri ulei
  • prune proaspete

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma impreuna cu un varf de cutit de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand 6 linguri de ulei si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune romul. Se adauga treptat faina si se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn. Se obtine o pasta un pic consistenta, curgatoare.

Se toarna pasta obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza cu spatula de lemn.

Se rup prunele (spalate si sterse bine de apa) in jumatati, se scot samburii. Se pun jumatatile de prune pe suprafata prajiturii. Nu or sa ramana fixate la suprafata... asteptati-va sa se scufunde partial.

Se pun in cuptorul electric preincalzit la 190 de grade C pentru 35-40 minute, pana prajitura devine usor crem la suprafata. Se poate coace si la 200 de grade C, 30-33 minute.

Dupa ce a trecut timpul mentionat, se scoata tava din cuptor si se incearca pandispanul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata si uscata, inseamna ca prajitura e bine coapta.

Se taie calda in cuburi de diferite marimi sau in orice alte forme. Nu se acopera. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Devine un pic crocanta la suprafata si este extrem de pufoasa in rest.
***Cu cat pasta obtinuta e mai moale, cu atat blatul o sa fie mai pufos. Deci: sa nu se puna mai multa faina decat cea mentionata.
Eventual se poate reduce un pic cantitatea de faina.
***Sa nu se introduca prajitura in cuptorul rece. Acesta trebuie preincalzit la temperatura indicata.
***Usa cuptorului se poate deschide fara probleme in timpul coacerii - acest fapt nu afecteaza prajitura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia