Prajitura Super Pufoasa cu Visine

Complexitate
redusa
Prajitura Super Pufoasa cu Visine

Ingrediente

  • -4 oua
  • -15 linguri cu varf faina cu agent de crestere sau faina obisnuita + 1 plic praf de copt de 10 g
  • -12 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -9 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -15 linguri pana la 240- 250ml lapte caldut
  • -1 plic praf de copt a 10 g
  • -aproximativ 700-800 g visine fara samburi (ananas, caise, piersici etc)
  • -sferturi de nuca, cantitate dupa preferinta
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema groasa, albicioasa si pufoasa, apoi adaugati treptat uleiul, cate 1 lingura de lapte caldut, iar la sfarsit, inglobati cu o spatula, faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt - daca ati folosit faina cu agent de crestere sau cu 2 plicuri de praf de copt - daca ati folosit faina obisnuita.

Adaugati cate putin din cantitatea de lapte precizat, astfel incat sa obtineti un aluat potrivit, care sa curga usor, mai gros decat cel de clatite.

Turnati-l intr-o tava mare de aragaz (30x35 cm la interior), captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse si presarati sferturile de nuci. (Cand folosesc visine fara samburi din compot, eu le rastorn din borcan intr-o strecuratoar, nu le las la scurs si nu le trec prin faina sau amidon).

Dati la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata, reducand flacara la mic (175 grade) din momentul cand introduceti tava in cuptor.

Scoateti tava, lasati 5 min sa se racoreasca prajitura in ea, apoi, prinzand de marginile foii de copt o asezati pe un gratar, o pudrati cu zahar praf vanilat si o lasati la racit.
Precizari:
Folositi o tava cat mai intinsa astfel incat aluatul sa acopere in strat foarte subtire fundul tavii, pe care il veti nivela inclinand tava.

Visinele puse peste aluat nu trebuie sa se scufunde in acesta mai mult de jumatate. Daca vedeti ca ele cad in aluat, dati tava la cuptor pentru maxim 15 min, scoateti-o si lucrand foarte repede, asezati visinele si nuca si dati din nou tava la cuptor pana se coace prajitura. In acest caz, presarati si putin zahar tos deasupra.

Respectand aceste indicatii, precum si cele din reteta, veti obtine o prajitura, nu exagerat de inalta (desi veti constata cu uimire cat de mult creste in inaltime!), dar in care, visinele vor fi uniform repartizate pe toata inaltimea blatului crescut in cuptor, avand astfel o proportie aproape egala de blat si visine.

Aluatul va fi moale si deosebit de pufos, iar visinele vor ramane zemoase si moi.

Nici ca se poate o preparare mai usoara si rapida, cu rezultate spectaculoase in gust, arome, etc. .
O adevarata "pufosenie" de prajitura cu visine, de care va veti "indragosti" pe loc si la prima vedere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Desert prajitura cu smochine
Bucataras.RO

Desert prajitura cu smochine

Desert prajitura cu smochine
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty