Prajitura Super Pufoasa cu Visine

Complexitate
redusa
Prajitura Super Pufoasa cu Visine

Ingrediente

  • -4 oua
  • -15 linguri cu varf faina cu agent de crestere sau faina obisnuita + 1 plic praf de copt de 10 g
  • -12 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -9 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -15 linguri pana la 240- 250ml lapte caldut
  • -1 plic praf de copt a 10 g
  • -aproximativ 700-800 g visine fara samburi (ananas, caise, piersici etc)
  • -sferturi de nuca, cantitate dupa preferinta
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema groasa, albicioasa si pufoasa, apoi adaugati treptat uleiul, cate 1 lingura de lapte caldut, iar la sfarsit, inglobati cu o spatula, faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt - daca ati folosit faina cu agent de crestere sau cu 2 plicuri de praf de copt - daca ati folosit faina obisnuita.

Adaugati cate putin din cantitatea de lapte precizat, astfel incat sa obtineti un aluat potrivit, care sa curga usor, mai gros decat cel de clatite.

Turnati-l intr-o tava mare de aragaz (30x35 cm la interior), captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse si presarati sferturile de nuci. (Cand folosesc visine fara samburi din compot, eu le rastorn din borcan intr-o strecuratoar, nu le las la scurs si nu le trec prin faina sau amidon).

Dati la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata, reducand flacara la mic (175 grade) din momentul cand introduceti tava in cuptor.

Scoateti tava, lasati 5 min sa se racoreasca prajitura in ea, apoi, prinzand de marginile foii de copt o asezati pe un gratar, o pudrati cu zahar praf vanilat si o lasati la racit.
Precizari:
Folositi o tava cat mai intinsa astfel incat aluatul sa acopere in strat foarte subtire fundul tavii, pe care il veti nivela inclinand tava.

Visinele puse peste aluat nu trebuie sa se scufunde in acesta mai mult de jumatate. Daca vedeti ca ele cad in aluat, dati tava la cuptor pentru maxim 15 min, scoateti-o si lucrand foarte repede, asezati visinele si nuca si dati din nou tava la cuptor pana se coace prajitura. In acest caz, presarati si putin zahar tos deasupra.

Respectand aceste indicatii, precum si cele din reteta, veti obtine o prajitura, nu exagerat de inalta (desi veti constata cu uimire cat de mult creste in inaltime!), dar in care, visinele vor fi uniform repartizate pe toata inaltimea blatului crescut in cuptor, avand astfel o proportie aproape egala de blat si visine.

Aluatul va fi moale si deosebit de pufos, iar visinele vor ramane zemoase si moi.

Nici ca se poate o preparare mai usoara si rapida, cu rezultate spectaculoase in gust, arome, etc. .
O adevarata "pufosenie" de prajitura cu visine, de care va veti "indragosti" pe loc si la prima vedere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Inghetata cu Branza si Capsuni
4
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
5
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Parteneri
Rulada cu crema de vanilie, ciocolata alba si mure
Bucataras.RO

Rulada cu crema de vanilie, ciocolata alba si mure

Pot sa ma laud ca am pregatit o super rulada? Pot sa ma laud ca a fost un deliciu? Daaaa, fac ce fac si mai bifez inca un...

Rulada cu crema de vanilie, ciocolata alba si mure
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia