Prajitura Super Pufoasa cu Visine

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

4 oua
15 linguri cu varf faina cu agent de crestere sau faina obisnuita + 1 plic praf de copt de 10 g
12 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
9 linguri ulei de floarea-soarelui
15 linguri pana la 240- 250ml lapte caldut
1 plic praf de copt a 10 g
aproximativ 700-800 g visine fara samburi (ananas, caise, piersici etc)
sferturi de nuca, cantitate dupa preferinta
Pentru ornat:
zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema groasa, albicioasa si pufoasa, apoi adaugati treptat uleiul, cate 1 lingura de lapte caldut, iar la sfarsit, inglobati cu o spatula, faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt - daca ati folosit faina cu agent de crestere sau cu 2 plicuri de praf de copt - daca ati folosit faina obisnuita.

Adaugati cate putin din cantitatea de lapte precizat, astfel incat sa obtineti un aluat potrivit, care sa curga usor, mai gros decat cel de clatite.

Turnati-l intr-o tava mare de aragaz (30x35 cm la interior), captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse si presarati sferturile de nuci. (Cand folosesc visine fara samburi din compot, eu le rastorn din borcan intr-o strecuratoar, nu le las la scurs si nu le trec prin faina sau amidon).

Dati la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata, reducand flacara la mic (175 grade) din momentul cand introduceti tava in cuptor.

Scoateti tava, lasati 5 min sa se racoreasca prajitura in ea, apoi, prinzand de marginile foii de copt o asezati pe un gratar, o pudrati cu zahar praf vanilat si o lasati la racit.
Precizari:
Folositi o tava cat mai intinsa astfel incat aluatul sa acopere in strat foarte subtire fundul tavii, pe care il veti nivela inclinand tava.

Visinele puse peste aluat nu trebuie sa se scufunde in acesta mai mult de jumatate. Daca vedeti ca ele cad in aluat, dati tava la cuptor pentru maxim 15 min, scoateti-o si lucrand foarte repede, asezati visinele si nuca si dati din nou tava la cuptor pana se coace prajitura. In acest caz, presarati si putin zahar tos deasupra.

Respectand aceste indicatii, precum si cele din reteta, veti obtine o prajitura, nu exagerat de inalta (desi veti constata cu uimire cat de mult creste in inaltime!), dar in care, visinele vor fi uniform repartizate pe toata inaltimea blatului crescut in cuptor, avand astfel o proportie aproape egala de blat si visine.

Aluatul va fi moale si deosebit de pufos, iar visinele vor ramane zemoase si moi.

Nici ca se poate o preparare mai usoara si rapida, cu rezultate spectaculoase in gust, arome, etc. .
O adevarata "pufosenie" de prajitura cu visine, de care va veti "indragosti" pe loc si la prima vedere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Super Pufoasa cu Visine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

borchigabi
•  19.07.2016 19:44:59

Am facut-o ! multumesc pentru reteta! A iesit dementiala! :P

violetanuky
•  01.07.2016 10:27:49

Spune-mi ,nu e cam mult praf de copt?nu se pune si putin bicarbonat?cu stima,Violeta
masura cu lingura = ar trebui sa dai echivalent in grame pt o reusita sigura

lucia_bp
•  05.07.2011 11:57:40

Iti spun eu de ce blatul nu ti-a crescut mult...sper ca ai respectat reteta;
-15 linguri cu varf faina cu agent de crestere sau faina obisnuita + 1 plic praf de copt de 10 g
-1 plic praf de copt a 10 g
In total, se vor folosi 20 g praf de copt, daca pui faina alba, normala ( obisnuita)
Te-as ruga sa citesti cu atentie si cele scrise la mentiuni.
Nu te descuraja si mai incearca !
Este o prajitura foarte buna si pufoasa !
Mult succes !

lili202ro
•  04.07.2011 16:22:29

fetelor a mea nu a crescut, nu stiu de ce...

lucia_bp
•  16.04.2010 15:32:10

Multumesc, Simoalex73 !
Daca o faci te " indragostesti " de ea !

simoalex73
•  19.03.2010 08:21:01

Arata tare bine prajitura ta, felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Super Pufoasa cu Visine