Prajitura saseasca cu branza si stafide

Postat pe: 17-02-2019
(0)

Ingrediente

Budinca de gris:
1 l lapte
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
1 praf de sare
300 g gris
25 g unt
Umplutura de branza:
750 g branza tare de vaca, nesarata
150 g zahar
50 g zahar pudra vanilat
50 g faina
50 g unt topit
5 oua
100 g stafide
Diametru tava: 27 cm
In plus:
unt pentru uns tava
2 linguri de zahar pentru presarat pe tava
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

16 portii
Laptele se pune la foc intr-un vas. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga zaharul, zaharul vanilinat, sarea si grisul si se amesteca energic cu un tel pana cand compozitia se ingroasa si devine ca o budinca. Se incorporeaza untul.

Se tapeteaza o tava de tort detasabila cu hartie de copt, se unge cu unt si se presara zahar peste ea.

Se pune budinca de gris in tava, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune o folie peste ea pentru a nu capata crusta.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se da branza pe razatoarea cea mare. Peste ea se adauga zaharul, zaharul pudra vanilat, faina, untul topit, ouale si stafidele (spalate). Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste budinca de gris.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura saseasca cu branza si stafide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura saseasca cu branza si stafide