Prajitura saseasca cu branza si stafide

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura saseasca cu branza si stafide

Ingrediente

  • Budinca de gris:
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 praf de sare
  • 300 g gris
  • 25 g unt
  • Umplutura de branza:
  • 750 g branza tare de vaca, nesarata
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 50 g faina
  • 50 g unt topit
  • 5 oua
  • 100 g stafide
  • Diametru tava: 27 cm
  • In plus:
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de zahar pentru presarat pe tava
  • zahar pudra

Mod de preparare

Laptele se pune la foc intr-un vas. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga zaharul, zaharul vanilinat, sarea si grisul si se amesteca energic cu un tel pana cand compozitia se ingroasa si devine ca o budinca. Se incorporeaza untul.

Se tapeteaza o tava de tort detasabila cu hartie de copt, se unge cu unt si se presara zahar peste ea.

Se pune budinca de gris in tava, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune o folie peste ea pentru a nu capata crusta.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se da branza pe razatoarea cea mare. Peste ea se adauga zaharul, zaharul pudra vanilat, faina, untul topit, ouale si stafidele (spalate). Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste budinca de gris.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)