Daca nu aveti portocale netratate, atunci tineti 15 min portocalele in apa calda, apoi frecati bine coaja cu o perie, sub jet de apa. Fierbeti un sirop din apa si 1 pahar zahar, timp de 10 min, intr-un vas descoperit.
Taiati rondele 2 portocale, cu grosimea de 3 mm, cu coaja cu tot, indepartati semintele, puneti-le in sirop si fierbeti acoperit, inca 15 min. Scoateti feliile de portocale, lasati la racit, apoi taiati-le cubulete. Faceti un piure din ele, adaugand si siropul ramas.
Separat, bateti ouale cu zaharul ramas (1 pahar) pana devin cremoase si isi dubleaza volumul (min 5 min).
Mixand in continuare, inglobati untul moale, smantana, piureul de portocale si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. Puneti la inceput doar 2 cani cu faina, apoi adaugati din faina ramasa (¾ pahar), daca este nevoie, pana obtineti o compozitie groasa, dar care poate fi turnata.
Ungeti o tava, inclusiv peretii, cu unt si tapetati cu zahar, iar pe fundul tavii, presarati zahar in cantitate mai mare.
Taiati rondele portocala ramasa (portocalele), indepartati samburii si asezati feliile, usor suprapuse, ca tiglele, pe fundul tavii (intr-un sir- daca folositi o tava mare de chec, sau pe 2 siruri- daca folositi o tava pentru prajituri).
Turnati aluatul si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce este coapta, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita.
Scoateti din cuptor, rasturnati imediat pe un gratar (cu portocalele caramelizate in sus) si lasati la racit.
Serviti feliata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii