Prajitura Ruseasca cu Branza de Vaci si Cacao

Complexitate
redusa
Prajitura Ruseasca cu Branza de Vaci si Cacao

Ingrediente

  • Aluat
  • -100 g unt
  • -1/3 pahar zahar
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -1 lingura cacao pudra
  • -1 ou
  • -cca 1 1/2 pahar faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • -1/2 pahar stafide sau alte fructe uscate/nuca, alune ori coaja rasa de lamaie etc
  • -30 g unt
  • -3 oua
  • -500 g branza de vaci
  • -2/3 pahar zahar
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -1 lingurita amidon
  • -1 praf de sare
  • pahar cu o capacitate de 250 ml

Mod de preparare

Aluat
Topiti untul si lasati sa se racoreasca putin.
Adaugati zaharul, esenta de vanilie, amestecati, puneti cacao si omogenizati bine sa nu ramana cocoloase.

Inglobati oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat care nu se lipeste de mana. La nevoie adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Inveliti 1/3 din cantitatea de aluat in folie alimentara si dati la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea ramasa intindeti-o in foaie, cel mai usor prin presare cu mana, intr-o tava (20 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt.

Umplutura
Spalati stafidele si puneti la scurs.
Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile puneti-le la frigider pana vor fi intrebuintate, iar galbenusurile frecati-le putin cu o lingura de lemn. Dati deoparte.

Pasati branza de vaci, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine.

Puneti peste compozitia cu branza, intai galbenusurile, urmate de untul topit si racorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare data.

Inglobati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor, prin rasturnare, de
jos in sus, folosind o lingura de lemn.

Turnati peste blatul din tava si nivelati.

Radeti deasupra aluatul pus la congelator, pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta.

Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca pe un gratar.

Serviti portionata.
Este o prajitura aspectuoasa, savuroasa si fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa