Prajitura Quiky

Portii
12
Timp pregatire
12 minute
Complexitate
medie
Prajitura Quiky

Ingrediente

  • pentru forma cu diametrul de 22 cm:
  • blat:
  • 200 g biscuiti
  • 150 g margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • crema 1:
  • o canita de frisca lichida (hulala)
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 100 g branza de vaci
  • o lingura de iaurt
  • un plic de gelatina(10 g)
  • cereale cu ciocolata nesquik
  • crema 2:
  • o canita de frisca lichida
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri de piure de castane
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • un plic de gelatina (10 g)
  • decor:
  • bobite de cereale de ciocolata
  • rulouri de napolitana umplute cu crema de vanilie

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul uni linguri si infigem in blatul moale, cu grija pe marginea torului, rulourile de napolitana (eu le-am taiat in jumatati), una langa alta.
Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam lingura de iaurt si branzica dulce si mixam bine.

Se topeste la bain marie gelatina hidratata cu apa rece, se toarna in crema in fir subtire, mixam bine si apoi turnam peste blatul de biscuiti, presaram deasupra cerealele si le impingem usor cu o lingura in crema si se da la rece pana pregatim cealalta crema.
Mixam frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam piureul de castane si pudra de roscove. Topim gelatina in 100 ml apa rece si apoi topim la bain marie si turnam in fir subtire in amestec. Turnam peste prima crema si deasupra presaram cu bobite de cereale. Se taie dupa cel putin 2 ore de stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce