Ingrediente
● 2 cani ceai |
● 15 cana zahar |
● 2 cani nuci |
● 14 linguri ulei |
● 10 linguri gem de prune |
● 2 lingurite bicarbonat de sodiu |
● coaja unei lamai |
● 600-700 gr faina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut.
Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie.
Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.
Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.
Cand este complet rece, indepartati marginile, apoi taiati bucati potrivit inspiratiei: romburi, patrate, dreptunghiuri sau semilune.
Pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de ceai rece.
Ceaiul trebuie sa fie mai concentrat. Alegeti o singura planta pentru pregatirea acestuia (mie personal imi place cu ceai de tei, menta sau fructe de padure). Acesta poate fi inlocuit cu cafea strecurata.
Zaharul poate fi inlocuit cu miere.
Nucile au gust mai bun daca le tineti cateva minute in cuptorul cald.
Jumatate din cantitatea de nuci se poate inlocui cu stafide sau alte fructe uscate sau confiate.
Ca sa se simta mai bine aroma ceaiului reduceti cantitatea de coaja de lamaie sau renuntati la ea.
Lasati prajitura sa se raceasca bine, pe un gratar.
Taiati-o numai dupa ce este racita complet.
Daca vreti sa-i dati o tenta mai festiva, o puteti insiropa si apoi puneti-i la jumatate crema caramel, pe care o pregatiti dupa urmatoarea reteta: http://reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_cu_5_oua-1669/
Spor la lucru si pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Pentru Mosul" nu uita sa ii faci un review.
Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie.
Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.
Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.
Cand este complet rece, indepartati marginile, apoi taiati bucati potrivit inspiratiei: romburi, patrate, dreptunghiuri sau semilune.
Pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de ceai rece.
Ceaiul trebuie sa fie mai concentrat. Alegeti o singura planta pentru pregatirea acestuia (mie personal imi place cu ceai de tei, menta sau fructe de padure). Acesta poate fi inlocuit cu cafea strecurata.
Zaharul poate fi inlocuit cu miere.
Nucile au gust mai bun daca le tineti cateva minute in cuptorul cald.
Jumatate din cantitatea de nuci se poate inlocui cu stafide sau alte fructe uscate sau confiate.
Ca sa se simta mai bine aroma ceaiului reduceti cantitatea de coaja de lamaie sau renuntati la ea.
Lasati prajitura sa se raceasca bine, pe un gratar.
Taiati-o numai dupa ce este racita complet.
Daca vreti sa-i dati o tenta mai festiva, o puteti insiropa si apoi puneti-i la jumatate crema caramel, pe care o pregatiti dupa urmatoarea reteta: http://reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_cu_5_oua-1669/
Spor la lucru si pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Pentru Mosul" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 16.02.2010 12:12:35
Multumesc mult pentru reteta.Am facut si eu, aveam pofta de ceva dulce astazi, ma saturasem de ciocolata si alte cele si am cautat ceva simplu fiindca nu dispuneam de prea multe ingrediente si drumul pana la magazin chiar nu aveam de gand sa-l fac.Nu am avut nuca asa ca am pus doar stafide, dar a iesit foarte foarte buna.