Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut.
Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie.
Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.
Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.
Cand este complet rece, indepartati marginile, apoi taiati bucati potrivit inspiratiei: romburi, patrate, dreptunghiuri sau semilune.
Pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de ceai rece.
Ceaiul trebuie sa fie mai concentrat. Alegeti o singura planta pentru pregatirea acestuia (mie personal imi place cu ceai de tei, menta sau fructe de padure). Acesta poate fi inlocuit cu cafea strecurata.
Zaharul poate fi inlocuit cu miere.
Nucile au gust mai bun daca le tineti cateva minute in cuptorul cald.
Jumatate din cantitatea de nuci se poate inlocui cu stafide sau alte fructe uscate sau confiate.
Ca sa se simta mai bine aroma ceaiului reduceti cantitatea de coaja de lamaie sau renuntati la ea.
Lasati prajitura sa se raceasca bine, pe un gratar.
Taiati-o numai dupa ce este racita complet.
Daca vreti sa-i dati o tenta mai festiva, o puteti insiropa si apoi puneti-i la jumatate crema caramel, pe care o pregatiti dupa urmatoarea reteta: http://reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_cu_5_oua-1669/
Spor la lucru si pofta buna!
Cum prind putina racoare, cum mai coc ceva. De aceasta data am optat pentru niste biscuiti foarte buni, cu fructe uscate, ca...
Desert biscuiti cu fructe uscateAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii