Prajitura Pentru Mosul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Pentru Mosul

Ingrediente

  • 2 cani ceai
  • 15 cana zahar
  • 2 cani nuci
  • 14 linguri ulei
  • 10 linguri gem de prune
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • coaja unei lamai
  • 600-700 gr faina

Mod de preparare

Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut.

Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie.

Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.

Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.

Lasati sa se raceasca pe un gratar.

Cand este complet rece, indepartati marginile, apoi taiati bucati potrivit inspiratiei: romburi, patrate, dreptunghiuri sau semilune.

Pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de ceai rece.
Ceaiul trebuie sa fie mai concentrat. Alegeti o singura planta pentru pregatirea acestuia (mie personal imi place cu ceai de tei, menta sau fructe de padure). Acesta poate fi inlocuit cu cafea strecurata.

Zaharul poate fi inlocuit cu miere.

Nucile au gust mai bun daca le tineti cateva minute in cuptorul cald.

Jumatate din cantitatea de nuci se poate inlocui cu stafide sau alte fructe uscate sau confiate.

Ca sa se simta mai bine aroma ceaiului reduceti cantitatea de coaja de lamaie sau renuntati la ea.

Lasati prajitura sa se raceasca bine, pe un gratar.

Taiati-o numai dupa ce este racita complet.

Daca vreti sa-i dati o tenta mai festiva, o puteti insiropa si apoi puneti-i la jumatate crema caramel, pe care o pregatiti dupa urmatoarea reteta: http://reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_cu_5_oua-1669/

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie