Prajitura Nougat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Nougat

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200g unt(margarina)
  • 150g,zahar
  • 6 oua
  • 250g faina
  • 3 linguri esenta rom
  • 6 linguri lapte
  • 50g migdale(nuci,alune) macinate
  • un praf de copt,
  • zahar vanilat
  • 250g crema de ciocolata (Finetti,Nutella,etc)
  • Crema:
  • un plic crema de vanilie(eu asta am folosit ca era deja tarziu si ) sau se poate face o crema de vanilie(galbenusuri, zahar, lapte, faina, unt, zahar vanilat)
  • Glazura:
  • o ciocolata (100g) eu am pus ciocolata cu alune

Mod de preparare

Preparare blat:
Se freaca spuma untul,zaharul si zaharul vanilat. Apoi se adauga ouale, laptele, esenta de rom, migdalele(nuci,alune) si faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit se adauga crema de ciocolata si se amesteca bine. In tava unsa si tapetata cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se pune aluatul si se coace 40-45 min la foc potrivit(in cuptorul incalzit).
Dimensiuni tava : 25/35 cm

Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua pe orizontala. Se aseaza prima parte de blat in tava in care vom asambla prajitura si se insiropeaza cu 6-8 linguri sirop(apa si zahar).Numai prima parte de blat se insiropeaza si se lasa asa 20 minute pana punem crema .

Crema: Se face conform instructiunilor de pe plic,se aseaza pe primul blat se pune cea de a doua parte a blatului (neinsiropata)

Glazura: Topim ciocolata la foc si o turnam fierbinte peste prajitura.Se da la rece 4-5 ore sau de seara pana dimineata.
O portionam dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie