Prajitura Nougat

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Ingrediente blat:
200g unt(margarina)
150g,zahar
6 oua
250g faina
3 linguri esenta rom
6 linguri lapte
50g migdale(nuci,alune) macinate
un praf de copt,
zahar vanilat
250g crema de ciocolata (Finetti,Nutella,etc)
Crema:
un plic crema de vanilie(eu asta am folosit ca era deja tarziu si ) sau se poate face o crema de vanilie(galbenusuri, zahar, lapte, faina, unt, zahar vanilat)
Glazura:
o ciocolata (100g) eu am pus ciocolata cu alune

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Preparare blat:
Se freaca spuma untul,zaharul si zaharul vanilat. Apoi se adauga ouale, laptele, esenta de rom, migdalele(nuci,alune) si faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit se adauga crema de ciocolata si se amesteca bine. In tava unsa si tapetata cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se pune aluatul si se coace 40-45 min la foc potrivit(in cuptorul incalzit).
Dimensiuni tava : 25/35 cm

Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua pe orizontala. Se aseaza prima parte de blat in tava in care vom asambla prajitura si se insiropeaza cu 6-8 linguri sirop(apa si zahar).Numai prima parte de blat se insiropeaza si se lasa asa 20 minute pana punem crema .

Crema: Se face conform instructiunilor de pe plic,se aseaza pe primul blat se pune cea de a doua parte a blatului (neinsiropata)

Glazura: Topim ciocolata la foc si o turnam fierbinte peste prajitura.Se da la rece 4-5 ore sau de seara pana dimineata.
O portionam dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Nougat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Nougat