Prajitura Kotanyi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Kotanyi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou;
  • 120g zahar;
  • 80 g unt;
  • 2 linguri miere de albine;
  • 3 linguri lapte;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 2 linguri de cacao;
  • 300 g faina;
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata alba Heidi;
  • 400 ml frisca;
  • 5 gr gelatina;
  • coaja de lamaie de la Kotanyi;

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm.Se coc la foc potrivit cam 15 minute.
Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele.Pentru un gust mai bun,se poate adauga coaja de lamaie.
ATENTIE!
Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider.Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Dupa ce s-au racit foile si crema este gata, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema , se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.
Prajitura Kotányi se serveste glazurata deasupra cu "ciocolata alba cu merisor si portocala HEIDI".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca
1
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
2
Paste

Lasagne

Lasagne
Lapte de Pasare
3
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Gogosi a la Sidy
4
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Piscot cu Visine
5
Dulciuri

Piscot cu Visine

Piscot cu Visine
Parteneri
Ciorba de perisoare
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare e una din ciorbele mult apreciate in familia noastra, de la cel mai mic, pana la cel mai mare. Si e numai...

Ciorba de perisoare
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese