Prajitura Kassai (Kassai Szelet)

Complexitate
redusa
Prajitura Kassai (Kassai Szelet)

Ingrediente

  • Ingrediente foi :
  • 100 gr zahar praf
  • 400 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina rama (sau unt)
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr rama cub
  • 600 gr zahar praf
  • piscot din 7 oua
  • ( 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • din acestea coacem un blat de piscot)
  • 2 sticlute esenta rom
  • 500 ml lapte
  • Ingrediente glazura:
  • 1 ou intreg
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina (unt)

Mod de preparare

100 gr zahar praf (eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ), 400 gr faina, 2 oua intregi, 2 linguri cacao, 100 gr margarina rama (sau unt), 1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.

Din 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de piscot.

Crema: Intr-un vas amestecam 100 gr faina cu 600 ml lapte (acesta il adaugam treptat sa nu se faca cocoloase) si 4 plicuri zahar vanilat. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam la racit si in acest timp cele 500 gr rama (cub) se freaca spuma cu 600 gr zahar praf. Cand crema fiarta a racit adaugam rama frecata, amestecam bine pana se omogenizeaza apoi incepem sa umplem foile in felul urmator.

Pe prima foaie maro punem jumate din cantitatea de crema, peste asezam blatul de piscot care se va insiropa cu 500 ml lapte in care punem 2 sticlute de esenta de rom. Peste piscotul insiropat punem cealalta jumate de crema acoperim cu a doua foaie maro.

Preparam glazura in felul urmator: intr-o craticioara spargem 1 ou, adaugam 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si punem la topit pe foc mic. Cand e topit adaugam 50 gr rama amestecam si turnam glazura peste foaia maro. Lasam sa se intareasca un pic glazura apoi peste toata prajitura tragem folie (o punga) si o lasam sa stea asa 2-3 ore.

Se taie dupa pofta inimii si prajitura se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie