100 gr zahar praf (eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ), 400 gr faina, 2 oua intregi, 2 linguri cacao, 100 gr margarina rama (sau unt), 1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.
Din 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de piscot.
Crema: Intr-un vas amestecam 100 gr faina cu 600 ml lapte (acesta il adaugam treptat sa nu se faca cocoloase) si 4 plicuri zahar vanilat. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam la racit si in acest timp cele 500 gr rama (cub) se freaca spuma cu 600 gr zahar praf. Cand crema fiarta a racit adaugam rama frecata, amestecam bine pana se omogenizeaza apoi incepem sa umplem foile in felul urmator.
Pe prima foaie maro punem jumate din cantitatea de crema, peste asezam blatul de piscot care se va insiropa cu 500 ml lapte in care punem 2 sticlute de esenta de rom. Peste piscotul insiropat punem cealalta jumate de crema acoperim cu a doua foaie maro.
Preparam glazura in felul urmator: intr-o craticioara spargem 1 ou, adaugam 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si punem la topit pe foc mic. Cand e topit adaugam 50 gr rama amestecam si turnam glazura peste foaia maro. Lasam sa se intareasca un pic glazura apoi peste toata prajitura tragem folie (o punga) si o lasam sa stea asa 2-3 ore.
Se taie dupa pofta inimii si prajitura se poate servi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii