Ingrediente
● Aluat: |
● 600 g faina |
● 150 g zahar |
● 2 oua |
● 100 g unt |
● 200 ml lapte caldut (daca aluatul e prea tare mai puneti putin ) |
● putina drojdie |
● un virf de sare |
● vanilie coaja de lamiie |
● Umplutura: |
● un borcan de gem de caise |
● 300 g nuca macinata |
● 100 g zahar |
● putina scortisoara si putina esenta de rom |
● Glazura: |
● 3 linguri apa |
● 3 linguri zahar |
● 3 linguri cacao |
● 50 g unt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Din ingredientele de mai sus se face un aluat (se poate si in masina de piine pe progr. 8 (framintat) si apoi se lasa putin la crescut. Intre timp, nuca se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara si esenta de rom.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 4 parti din care se fac, pe rind, 4 foi. Faci una o pui in tava se unge cu gem si se presara nuca multa (imparti compozitia de nuca in 3 parti egale) si tot asa pina la ultima foaie pe care o intepi cu furculita si se da la cuptor 40 min la foc mediu.
Dupa ce s-a copt se lasa un pic sa se raceasca, apoi se intinde glazura de cacao (se pune apa, zaharul, cacaoa si untul intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pina se ingroasa putin) si se lasa sa se intareasca. In loc de glazura puteti sa Nutela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Jerbo" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 4 parti din care se fac, pe rind, 4 foi. Faci una o pui in tava se unge cu gem si se presara nuca multa (imparti compozitia de nuca in 3 parti egale) si tot asa pina la ultima foaie pe care o intepi cu furculita si se da la cuptor 40 min la foc mediu.
Dupa ce s-a copt se lasa un pic sa se raceasca, apoi se intinde glazura de cacao (se pune apa, zaharul, cacaoa si untul intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pina se ingroasa putin) si se lasa sa se intareasca. In loc de glazura puteti sa Nutela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Jerbo" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.09.2009 13:35:23
Este grozava aceasta prajitura !
Felicitari !