Prajitura Jerbo

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Aluat:
600 g faina
150 g zahar
2 oua
100 g unt
200 ml lapte caldut (daca aluatul e prea tare mai puneti putin )
putina drojdie
un virf de sare
vanilie coaja de lamiie
Umplutura:
un borcan de gem de caise
300 g nuca macinata
100 g zahar
putina scortisoara si putina esenta de rom
Glazura:
3 linguri apa
3 linguri zahar
3 linguri cacao
50 g unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Din ingredientele de mai sus se face un aluat (se poate si in masina de piine pe progr. 8 (framintat) si apoi se lasa putin la crescut. Intre timp, nuca se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara si esenta de rom.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 4 parti din care se fac, pe rind, 4 foi. Faci una o pui in tava se unge cu gem si se presara nuca multa (imparti compozitia de nuca in 3 parti egale) si tot asa pina la ultima foaie pe care o intepi cu furculita si se da la cuptor 40 min la foc mediu.

Dupa ce s-a copt se lasa un pic sa se raceasca, apoi se intinde glazura de cacao (se pune apa, zaharul, cacaoa si untul intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pina se ingroasa putin) si se lasa sa se intareasca. In loc de glazura puteti sa Nutela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Jerbo" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  15.09.2009 13:35:23

Este grozava aceasta prajitura !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Jerbo