Prajitura Jerbo

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Aluat:
600 g faina
150 g zahar
2 oua
100 g unt
200 ml lapte caldut (daca aluatul e prea tare mai puneti putin )
putina drojdie
un virf de sare
vanilie coaja de lamiie
Umplutura:
un borcan de gem de caise
300 g nuca macinata
100 g zahar
putina scortisoara si putina esenta de rom
Glazura:
3 linguri apa
3 linguri zahar
3 linguri cacao
50 g unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Din ingredientele de mai sus se face un aluat (se poate si in masina de piine pe progr. 8 (framintat) si apoi se lasa putin la crescut. Intre timp, nuca se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara si esenta de rom.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 4 parti din care se fac, pe rind, 4 foi. Faci una o pui in tava se unge cu gem si se presara nuca multa (imparti compozitia de nuca in 3 parti egale) si tot asa pina la ultima foaie pe care o intepi cu furculita si se da la cuptor 40 min la foc mediu.

Dupa ce s-a copt se lasa un pic sa se raceasca, apoi se intinde glazura de cacao (se pune apa, zaharul, cacaoa si untul intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pina se ingroasa putin) si se lasa sa se intareasca. In loc de glazura puteti sa Nutela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Jerbo" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  15.09.2009 13:35:23

Este grozava aceasta prajitura !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Jerbo