Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt

Postat pe: 07-12-2014
(0)

Ingrediente

1 ½ cana lapte
1 cana zahar
1 lingurita sare
¾ cana ulei
2 cani faina de malai, grisata
1 plic zahar vanilat
3 oua
1 cana dovleac, copt in cuptor si pasat (cca 350 g)
½ cana gris
3 linguri faina
1 praf de copt
Altele:
ulei
1 cana lapte, fierbinte
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
zahar pudra vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul. Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel.

Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Ungeti un vas termorezistent (26x34 cm) cu putin ulei si turnati compozitia cu faina de malai.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 45- 50 min, la 190 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si se rumeneste frumos.

Intre timp, dati laptele in clocot si dizolvati 4 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat.

Imediat cum scoateti prajitura din cuptor, turnati peste ea laptele fierbinte.

Lasati sa se raceasca in tava.

Pudrati cu zahar praf vanilat.

Serviti portionata.
O prajitura cremoasa, usor umeda, aromata, cu o textura moale si care parca nu ai vrea sa se termine atat de repede din farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt