Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt

Complexitate
redusa
Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt

Ingrediente

  • -1 ½ cana lapte
  • -1 cana zahar
  • -1 lingurita sare
  • -¾ cana ulei
  • -2 cani faina de malai, grisata
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 oua
  • -1 cana dovleac, copt in cuptor si pasat (cca 350 g)
  • -½ cana gris
  • -3 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • Altele:
  • -ulei
  • -1 cana lapte, fierbinte
  • -4 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -zahar pudra vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul. Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel.

Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Ungeti un vas termorezistent (26x34 cm) cu putin ulei si turnati compozitia cu faina de malai.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 45- 50 min, la 190 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si se rumeneste frumos.

Intre timp, dati laptele in clocot si dizolvati 4 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat.

Imediat cum scoateti prajitura din cuptor, turnati peste ea laptele fierbinte.

Lasati sa se raceasca in tava.

Pudrati cu zahar praf vanilat.

Serviti portionata.
O prajitura cremoasa, usor umeda, aromata, cu o textura moale si care parca nu ai vrea sa se termine atat de repede din farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Chec cu crema de pepene galben
Bucataras.RO

Chec cu crema de pepene galben

Cand am facut mini tartele cu pepene galben mi-a ramas crema asa ca m-am gandit sa fac cu un chec!a iesit super bun :x

Chec cu crema de pepene galben
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!