Un castron sau un alt vas rotund se capitoneaza cu folie alimentara, pe fundul vasului si pe pereti se pun felii de cozonac, apoi in mijloc de pun 2-3 linguri cu inghetata, depinde cat de mare e vasul, peste inghetata se pun fructe confiate (merisoare, stafide), se acopera cu felii de cozonac, apoi se procedeaza la fel cu inghetata, fructe si cozonac pana se termina, ultimul strat fiind de cozonac, se preseaza putin cu palmele, apoi se insiropeaza cu compot facut proaspat din fructe sau un alt sirop, se acopera cu folia, se pune deasupra o farfurie si la congelator va sta 2 h.
Dupa acest timp, se scoate din forma, se elimina folia, se pune pe un platou, se toarna deasupra sos caramel, se orneaza cu fructe, se taie si se serveste.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii