Prajitura Greta Garbo

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura Greta Garbo

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 25 gr drojdie + 1 lingura zahar
  • 600-650 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 600 gr gem de caise
  • 450 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • Pentru glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 130 ml frisca lichida

Mod de preparare

Aluatul pentru foi:
Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale.
Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe.
Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si nelipicios.
Il acoperim si il lasam la odihnit 40 de minute.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu zaharul.
Gemul il repartizam in 3 boluri, in mod egal.
Dupa acest timp impartim aluatul in 4 foi egale (aveti grija de fie egale, la mine ultima foaie a fost putin mai mica, am tras de ea, si la capete s-a mai rupt).
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
Intindem prima foaie, o asezam in tava. O ungem cu gemul dintr-un bol, apoi presaram amestec de nuca cu zahar.
Punem iar foaie, gem, nuca cu zahar, foaie, gem, nuca cu zahar iar la final ultima foaie.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si bagam prajitura.
O lasam cam 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de deasupra.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatale, intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida si punem vasul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata de topeste.
Dam bolul deoparte, turnam glazura usor, peste prajitura rece.
Lasam la temperatura camerei pana se racoreste, apoi o dam la rece.
Se portioneaza si se serveste!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia