Ingrediente
● Pentru foi: |
● 2 oua |
● 200 gr unt |
● 250 gr smantana |
● 100 gr zahar pudra |
● 25 gr drojdie + 1 lingura zahar |
● 600-650 gr faina |
● 2 lingurite esenta de vanilie |
● Umplutura: |
● 600 gr gem de caise |
● 450 gr nuca macinata |
● 150 gr zahar |
● Pentru glazura: |
● 50 gr ciocolata cu lapte |
● 50 gr ciocolata amaruie |
● 130 ml frisca lichida |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:40min
Aluatul pentru foi:
Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale.
Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe.
Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si nelipicios.
Il acoperim si il lasam la odihnit 40 de minute.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu zaharul.
Gemul il repartizam in 3 boluri, in mod egal.
Dupa acest timp impartim aluatul in 4 foi egale (aveti grija de fie egale, la mine ultima foaie a fost putin mai mica, am tras de ea, si la capete s-a mai rupt).
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
Intindem prima foaie, o asezam in tava. O ungem cu gemul dintr-un bol, apoi presaram amestec de nuca cu zahar.
Punem iar foaie, gem, nuca cu zahar, foaie, gem, nuca cu zahar iar la final ultima foaie.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si bagam prajitura.
O lasam cam 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de deasupra.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatale, intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida si punem vasul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata de topeste.
Dam bolul deoparte, turnam glazura usor, peste prajitura rece.
Lasam la temperatura camerei pana se racoreste, apoi o dam la rece.
Se portioneaza si se serveste!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Greta Garbo" nu uita sa ii faci un review.
Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale.
Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe.
Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si nelipicios.
Il acoperim si il lasam la odihnit 40 de minute.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu zaharul.
Gemul il repartizam in 3 boluri, in mod egal.
Dupa acest timp impartim aluatul in 4 foi egale (aveti grija de fie egale, la mine ultima foaie a fost putin mai mica, am tras de ea, si la capete s-a mai rupt).
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
Intindem prima foaie, o asezam in tava. O ungem cu gemul dintr-un bol, apoi presaram amestec de nuca cu zahar.
Punem iar foaie, gem, nuca cu zahar, foaie, gem, nuca cu zahar iar la final ultima foaie.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si bagam prajitura.
O lasam cam 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de deasupra.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatale, intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida si punem vasul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata de topeste.
Dam bolul deoparte, turnam glazura usor, peste prajitura rece.
Lasam la temperatura camerei pana se racoreste, apoi o dam la rece.
Se portioneaza si se serveste!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Greta Garbo" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany