Blat:
Se freaca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana se topeste, apoi se adauga treptat laptele, faina, cacaua, praful de copt, sarea si coaja de la lamaie rasa fin. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu margarina si tapetata cu faina sau pe o hartie de copt unsa cu margarina.
Aceasta se pune la cuptor si se coace la foc potrivit, pana trece testul cu scobitoarea. Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit. In timp ce prajitura sta la cuptor se va face siropul pentru insiropat si crema.
Sirop pentru insiropat:
Lamaia ramasa se taie cubulete si se fierbe in aproximativ 600 ml apa, impreuna cu zaharul. Siropul se lasa la racit.
Crema:
Se pun 700 ml lapte la fiert cu 8 linguri de zahar, iar in 100 ml se dizolva praful de budinca de zmeura, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La final cand budinca s-a legat si am oprit focul se pune 100 gr de unt si se lasa la racit.
Urmatorul pas este facerea budincii de lamaie. Se pun la fiert 300 ml lapte cu 4 linguri zahar, iar in 100ml se dizolva praful de budinca de lamaie, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La fel ca la budinca de zmeura, la final se adauga untul (50 g) si se lasa la racit.
Cand blatul s-a racit se taie prin doua se insiropeaza cu siropul de lamaie, se pune budinca de zmeura, urmatoarea jumatate de blat care se insiropeaza si se pune in final budinca de lamaie.
Se orneaza dupa preferinte.
Recomandat este sa stea de seara pana dimineata pentru a se lega mai bine, eu am lasat-o aproximativ 3 ore si nu mi s-a legat prea bine, a doua zi a fost mai legata (poza finala, unde este taiata, este dupa 3 ore nu era legata asa bine).
Pofta buna!!!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii