Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cu untul sau margarina topita si miezul de nuca. Se intinde si se preseaza cu o lingura, intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra, apoi se adauga gelatina hidratata cu 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti, se presara uniform fructele de ananas, scurse de sirop, se uniformizeaza suprafata si se da la rece 2 ore.
Dupa 2 ore, se scoate si se pregateste sa se decoreze cu krantul pregatit astfel: se caramelizeaza zaharul si, cand are culoarea maro deschis, se adauga miezul de nuca maruntit si se ia de pe foc. Cat krantul este fierbinte, se adauga cele 2 oua batute bine, amestecand continuu, rapid. Cand totul devine omogen si maleabil, se intinde in strat subtire deasupra prajiturii inchegate. Se mai lasa cca. 30 de minute la rece inainte de a fi feliata.
Pofta buna!
Un preparat extraordinar de gustos!
Somon cu sos aioli in pergamentDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii